Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta decu pretvara u nasilnike?

Najnovija istraživanja pokazuju da su roditelji potencijalni krivci ukoliko je njihovo dete siledžija. Zbog čega je tako, pogledajte u tekstu koji sledi...

  Izvor: Foto: Profimedia

Dr Džastin Koulson, ekspert za roditeljstvo, rekao je da su roditelji nesvesni koliko njihove agresivne disciplinske mere u stvari kreiraju ili povećavaju detetovo nasilno ponašanje. Kažnjavanje dece za njihovo agresivno ponašanje samo dodaje ulje na vatru kasnije, u školskim dvorištima. 

Povezane vesti

Baza podataka iz 140 istraživačkih studija širom sveta pokazuje da dve trećine nenasilničkih strategija ne funkcioniše, dok samo jedna trećina ima skroman efekat na decu.

Povezane vesti

"Naše disciplinske metode i metode o promovisanju nenasilničkog ponašanja zapravo promovišu nasilje", rekao je Koulson. On savetuje roditelje da se suzdrše od njihovog prirodnog nagona da reaguju i da umesto toga porazgovaraju sa svojom decom.

"Ne zanima me zašto si to uradio, moraš da prestaneš to da radiš", potpuno je pogrešna vaspitna metoda.

Statistike pokazuju da u Australiji, jedno od četvoro dece na svake dve nedelje prijavi nasilje, dok 80 procenata dece su svedoci sajber nasilja, a 40 posto su žrtve onlajn iskorišćavanja.

Povezane vesti

Dr Koulson, i sam otac šestoro dece, koji je ostavio karijeru na radiju kako bi diplomirao psihologiju i postao bolji roditelj, kaže da roditelji i nastavnici moraju zajedno da rade sa decom.

Povezane vesti

"Iako vam se nekada čini da je kažnjavanje jedina opcija, prva stvar koju treba da kažete je 'Nisi u nevolji', a onda morate da popričate sa detetom i da pokušate da zajedno rešite problem."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica