Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako naučiti devojčicu da bude dama

Vaša ćerka može biti lepo vaspitana, nežna, uredna i saosećajna devojčica koja nikada neće imati probleme u ophođenju prema drugima - vaša dama za ponos...

  Izvor: Foto: Profimedia

Ko su dame?

Dame su žene koje vode računa o svom ponašanju i obzirne su prema drugima. Njihova odeća uvek je čista i lepa, iako to ne znači da mora biti skupa. Ona su nežne, odmerene, graciozne i mile, a njihovo ponašanje je sinonim za ženu. Dame imaju besprekorne manire i nisu zlonamerne u svojim odnosima s drugima.

Postavlja se pitanje kako devojčica postaje dama. Najverovatnije – tako što joj je uzor bila majka koja je baš takva.

Iako ne postoji ništa loše u tome što neke devojčice ne žele da nose suknjice i roze boju, što su na fudbalskom igralištu bolje od mnogih dečaka iz svog društva i što bi se radijte igrale rata nego princeza, devojčice su, ipak, devojčice i jednog dana će izrasti u žene.

Treba im, zato, objasniti da treba da budu ponosne na to što jesu i da nikada ne zaborave na saosećajnost, razumevanje, samopoštovanje i ispravan odnos s drugima, kao i to da, iako odelo ne čini čoveka, doprinosi prvom utisku koji će drugi steći kada je ugledaju i na osnovu kog će o njoj suditi i pre nego što je upoznaju.

Saznajte kako možete pomoći svojoj devojčici da jednog dana postane upravo takva - dama, a ukoliko ste ujedno i mama dečaka podsetite se pravila za vaspitavanje malog džentlmena.

Tamara Sorak

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica