Proleće za mnoge znači i curenje iz nosa, suzenje i svrab očiju, kijanje, svrab u grlu... Mnogi mališani koji su alergični na polen, travu, ovo godišnje doba provode stalno se boreći sa zapušenim nosom, a dr Niv Linč je podelila neke savete koji će deci olakšati ovaj period u godini.

U videu koji je objavila na Instagramu, dr Linč na početku najpre imitira decu koja brišu nos rukom jer ih iritira polen.

"Ovaj potez je veoma često kod dece koja imaju alergijski rinitis ili polensku groznicu. Kako zbog toga brišu nos, često im se pojavi poprečna linija na dnu nosa. Oni često dišu na nos i otiče im predeo oko očiju".

Dr Linč je nakon toga podelila neke korisne savete, pa je najpre istakla da je važno deci koja imaju polensku groznicu sada davati antihistaminike.

"Neka nose šeširić kada idu napolje, naočare za sunce, a na ulazu u nozdrve im namažite malo vazelina, kako biste sprečili polen da prođe dalje. Nemojte odeću da im sušite napolju jer će se nakupiti polen", savetuje doktorka.

BONUS VIDEO:

SVRAB, CURENJE IZ NOSA, KIJANJE! Zbog preranog cvetanja poranile i ALERGIJE! Stručnjak savetuje specifičnu IMUNOTERAPIJU! kurir televizija

(Yumama/N. Z.)