Roditelji se trude da uvek razmišljaju unapred kako bi zaštitili svoje mališane od svih opasnosti. Međutim, ponekad ni oni ne znaju da pojedine, naizgled sasvim obične stvari, zapravo mogu da budu opasne za decu.

Jedna mama zato je rešila da upozori ostale, nakon nezgode koju je doživela njena ćerka. Naime, devojčica je uzela kiselu lizalicu od svog brata, a zbog posledica koje je ćerka osetila, mama je sve pozvala na oprez.

"Došla je do mene, plakala je i govorila da je boli jezik. Bila je skroz izgubljena", rekla je mama, čijoj ćerki se pojavio manji otok na jeziku, ali i ispucali plikovi. "Kisele lizalice su, kao što samo ime kaže, kisele. Kada ih dajete deci, budite obazrivi i dajte ih tek posle pete godine", poručila je ona.

Ova žena nije jedina čije je dete imalo posledice, pa je nešto ranije i na Fejsbuk stranici CPR Kids, nakon slučaja mališana kojem su se takođe pojavile opekotine od kiselih lizalica. 

Oni su istakli da na pakovanjima kiselih lizalica najčešće postoji obaveštenje da deca mlađa od četiri godine ne bi trebalo da ih jedu, kao i da konzumiranje više lizalica zaredom može da izazove "privremenu iritaciju na osetljivom jeziku i ustima".

Na istoj stranici je objavljeno i obaveštenje jedne stomatološke ordinacije, koja je upozorila da "kisele lizalice mogu da budu veoma opasne zbog visokog sadržaja kiseline ili pH koja može da izazove hemijske opekotine".

BONUS VIDEO:

Kolač bez šećera s bananom i crnom čokoladom Tik tok/ Kizedwards

(Yumama/N. Z.)