Pavle Pantelić (2011) je prevremeno rođen, u sedmom mesecu trudnoće, zbog čega su nastupile određene posledice. Ima probleme u razumevanju, kao i u samoj komunikaciji i to mu otežava normalan život, kako kod kuće tako i u školi. Loša mu je i gruba i fina motorika, hiperaktivan je i prisutni su mu stereotipni pokreti usled nemogućnosti iskazivanja određenih situacija i emocija govorom.

Govorni aparat mu je očuvan, on govori ali su te rečenice agramatične, siromašne i kratke. Od drugog meseca života, Pavla prati Zavod za psihomotorne poremećaje i govornu patologiju Beograd. U mestu stanovanja je sprovođen kontinuirani logopedski tretman, uključivan je u projekat senzorne sobe, sa detetom se u kućnim uslovima radilo, ali rezultati su slabi. Pojavila se mogućnost lečenja u inostranstvu, čiji su lekari pregledali Pavlovu dokumentaciju i prihvatili ga za tretman matičnim ćelijama.

Budi human.jpg
Foto: Budi human 

 Pavle je bio u mesecu februaru na tretmanu fetalnim matičnim ćelijama po drugi put, u Kijevu, Ukrajina. Sve je prošlo uredno, po proceni lekara postoji mogućnost da bude potreban i treći dolazak na implantaciju fetalnim matičnim ćelijama u EmCell kliniku u Kijevu za oko 12 meseci.

Pavlu su neophodna novčana sredstva za odlazak u Ukrajinu na tretman matičnim ćelijama, za neurofeedback tretmane kao i za troškove smeštaja u toku implantacije.

Za Pavlov osmeh! Budimo humani!

Pomozimo Pavlu!