Lazar Dobrić je rođen 08.04.2009. godine u Beogradu. Boluje od Dišenove mišićne distrofije (nasledna progresivna bolest mišića gde se prvi simptomi pojavljuju u ranom detinjstvu. Bolest najpre zahvata mišiće ramena, kukova, butina i listova, vremenom se širi na sve mišiće koji vremenom slabe i oboleli završe u invalidskim kolicima). Lazar ima rođenog brata koji takođe boluje od iste bolesti, koji je izgubio mogućnost hoda pre 3 godine.

Budi human Lazar Dobrić.jpg
Foto: Budi human 

Trenutno se leči terapijom kortikosteroidima, koje majka kupuje jer iste ne pokriva zdravstveno osiguranje. Lazar ide na fizikalne terapije, još uvek hoda, ali kod dužeg hoda trpi bolove u mišićima, ne može da ide stepenicama, ima glavobolje, bolove u stomaku i grčeve. Zbog depresivnog stanja posećuje dečijeg psihologa.

Pre tri godine podnet je Zahtev za registraciju terapije (leka Atalurena) u našoj zemlji, koji bi znatno doprineo na stagnaciji ove bolesti i može da se primeni na ‘’pokretne dečake’’. Sa ovim tipom distrofinopatije postoje 3 dečaka u Srbiji koji čekaju lek, ali on još uvek nije odobren.

Lazaru su sredstva potrebna za kupovinu leka, za lečenje, specijalističke preglede, stomatološke usluge, fizikalne terapije, tretmane kvantne medicine, ortopedska pomagala, troškove apoteke kao i za tretmane kod psihologa.

Majka se obraća svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Lazar prikupio sredstva za lečenje i zaustavio progresiju bolesti.

Za Lazarevu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Lazaru!

Budi human