Nijedan dečak na svetu nije izgledao kao Tom Tenent,beba koja je rođena sa količinom kože koju ima petogodišnje dete, a medicina nikada nije videla ništa slično.

Danas 30-godišnji Australijanac Tom Tenent bio je i ostao misterija. Još uvek nije tačno utvrđeno zašto je rođen sa toliko kože koja se naborala i napravila na njegovom telu previjutke. Kda se rodio, njegovi roditelji bili su šokirani, kao i lekari koji nisu imali lek i tretman za ovo stanje. Jednostavno, ovaj dečak je bio prvi slučaj na svetu sa velikim viškom kože. Nadali su se da će Tom, kako raste, nekako prerasti sav taj višak kože.

I pre nego što se rodio, na ultrazvuku se videlo da nešto nije u redu sa bebom. Doktori nisu mogli da garantuju da će beba biti dobro i pitali su roditelje da li žele da pobace ili da se beba rodi. Na sreću, roditelji su odlučili da bebu zadrže. "Razgovarali smo o tome i odlučili da će biti ono što će biti i prošli smo kroz to" rekao je njegov otac Džef Tenent.

beba visak koze.jpg2.jpg
Youtube/Printscreen/ Viral Tales 6,16 хиљ. пратил 

Nakon što je rođen 1993. godine, Tom je ostao u bolnici još dva i po meseca, a lekari su otkrili da ima višak hijaluronskekiseline u organizmu, poput štenaca šarpeja. Veliki nivo hijaluronske kiseline je odgovoran zašto se dečak rodio sa toliko kože, ali niko nije znao šta je povišenu kiselinu prouzrokovalo. Kako štenci šar peja rastu, nivo hijaluronske kiseline se smanjuje i njihova koža se menja, postaje manje izborana. Lekari su pretpostavili da bi sličan scenario mogao da se desi i Tomu.

Beba višak kože.jpg
Youtube/Printscreen/ViralTales 

Na sreću, njihova predviđanja su se obistinila i danas on izgleda kao svi drugi ljudi - višak kože je nestao. Tom živi srećnim i kvalitetnim životom, a pre 4 godine se i oženio.

(Yumama)