Na Fejsbuk grupi "Budi human - Humanitarne licitacije" objavljen je apel za pomoć za dečaka Mihajlo Stamenkova koji boluje od Dišenove mišićne distrofije i hitno mu je potreban lek. Kako je u grupi navedeno, dečak je već skoro dve pune godine u fondaciji i čeka dan kada će ćuti da je za njegov život sakupljen novac.

Brojač pokazuje samo 45%. Sat kuca mnogo brže od ovog brojača. Ovog meseca napunio je 12 godina. Kreće se pomoću specijalnog skutera jer ga noge izdaju. Ostaje nada, ostaje osmeh i najveća želja: da ozdravi, da živi. Zove se MihajloStamenkov. Zato pošaljite poruku za Mihajla 1103 na 3030. Pročitajte priču njegove mame!

"Gledam tvoje slike i sećam se svojih 12 godina. Sećam se kako sam po ceo dan bio sa društvom napolju. Svraćao kući samo kako bih ručao i odmah nakon jela, trčeći, izlazio napolje kako bih se što pre vratio kod drugara, a ti, rođendan provodiš u bolovima, u nadi da će se dobri ljudi probuditi. U nadi da ćeš ozdraviti. Život je tako nepravedan, nisi to zaslužio. Tako si mali, a tako bolestan. Zar je to moralo biti tako? Zar ne zaslužuješ bezbrižno detinjstvo?

Pomoć za Mihajla Stamenkova.jpg
Budi human/Privatna arhiva 

Mihajlo je dete koje boluje od Dišenove mišićne distrofije. Bolesti koja napada mišiće ramena, kukova, butina i listova. U pitanju je progresivna bolest koja se vremenom širi na sve mišiće koji vremenom slabe i oboleli vrlo brzo gube sposobnost kretanja. Ti si sve slabiji, znam.

Došao je i taj broj godina za koji su lekari rekli da ne bi smeo da dočekaš bez leka. Rekli su: "da bi lek imao efekta, deca koja ga primaju moraju ostati na nogama, a većina obolele dece prestaju hodati oko 12. godine života." Ne želim da verujem da ova grupa ne može da skupi novac za tvoje lečenje. Dugo si već u fondaciji, a novca i dalje nema dovoljno. Probudićemo se, obećavam.

Ovo je slika sa Mihajlovog 12. rođendana. Mihajlu mišići polako otkazuju. Ne smemo dozvoliti da sad odustanemo. Ne smemo da čujemo loše vesti. A i ono što je najvažnije, ne smemo zaboraviti da je i srce mišić. Pomozimo mu, nemamo još puno vremena."

Zajedno sa 45% na 100%. Za Mihajla 1103 na 3030!

Pomoć za Mihajla Stamenkova2.jpg
Budi human/Privatna arhiva 

(Budi human - Humanitarne licitacije/Yumama)