Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEČAK (2) PROGUTAO MAMIN ZLATNI PRSTEN: Jedan simptom otkrio sve, a stručnjaci su posebno upozorili na ovaj predmet

Dečak je progutao mamin zlatni prsten, a onda je počeo da se žali na bolove u grlu. Hitno je završio na operaciji, a lekari su upozorili roditelje.

 Dete, grlo, bol Izvor: Shutterstock

Majka je izgubila svoj zlatni prsten, a ono što ju je šokirao jeste trenutak kada je otkrila da se on zaglavio u grlu njenog sina Adama koji ima samo dve godine. On se žalio na bol u ustima dok je mama pokušavala da ga nahrani.

Mama nije mogla da pretpostavi o čemu se radi pa je odlučila da dete povede kod lekara. Nakon pregleda grla, doktor je shvatio da u dečakovom jednjaku stoji prsten.

Porodici iz Jerusalima poslali su da dečaku urade rendgenski snimak, gde su i potvrdili da se prsten zaglavio u jednjak. Srećom, komad nakida se zaglavio u proksimalnom delu jednjaka i nije mogao prouzrokovati gušenje.

Dečaka su odmah poslali na operaciju i uspeli su da uklone prsten. Nakon toga se dobro oporavljao i ponovo je mogao da jede.

 Operacija, carski rez
Operacija
Izvor: Shutterstock

Doktorka koja je zbrinula dečaka je upozorila da je veoma važno da vodimo računa o tome šta dete stavlja u usta, napominjući da sitni predmeti, posebno baterije, mogu da prouzrokuju nepopravljivu štetu ako se progutaju.

Gutanje dugmastih baterija, koje se obično nalaze u dečijim igračkama, moglo bi da dovede do po život opasnim hemijskih reakcija za samo dva sata. Akumulatorske kiseline reaguju sa slinama i stvaraju kaustičnu sodu koja može da zapali tkivo i da uzrokuje unutrašnje krvarenje.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica