Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČVORUGA TVRDA KAO KUVANO JAJE ILI MEKA KAO AVOKADO: Ovako ćete znati da li je udarac opasan, a na jedno obratite pažnju!

Medicinske sestre otkrile su trik po kom ćete znati da li je čvoruga nastala u igri opasna ili ne.

 da li je cvoruga opasna ili ne_790953025 Izvor: Shutterstock

Svako dete se s vremena na vreme tokom igre udari i dobije neku čvorugu i modricu, naročito na glavi. Najčešće su one nezazlene, ali ipak, roditelji nisu sigurni kako da znaju da li je potrebno odvesti dete lekaru ili ne.

možda vas zanima

Kako bi olakšale deci, australijske medicinske sestre otkrile su roditeljima jednostavan trik da prepoznaju da li je sve okej ili ne. "Ako dete plače odmah nakon udarca u glavu, to je dobar znak", naglasile su na samom početku.

One kažu da, ako je čvoruga tvrda, poput kuvanog jajeta, a nema pospanosti, povraćanja, ili bilo kakve promene u ponašanju, pustite dete da nastavi igru i ne brinite se. Problematično je onda ako je čvoruga mekana, poput avokada, odvedite dete lekaru odmah.

Najvažnije je da u ovakvim situacijama uvek gledate dete u celini, ne samo tu jednu povredu. Obratite pažnju kako se ponaša, da li ima problema sa vidom, da li mu se vrti u glavi, kakva mu je memorija, da li je pospano... Sve to će pokazati da je došlo do većeg krvarenja i da bi trebalo da odvedete dete lekaru.

izvor: yumama

pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica