Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kratak film koji je spasao više od 40 dečjih života (VIDEO)

Kikiriki, bombone, sitne igračke... svi predmeti koji se najčešće nađu u dušniku na vrlo simpatičan i zanimljiv način opisuju kako detetu koje se guši pravilno pružiti prvu pomoć.

  Izvor: Foto: Youtube

Britanska bolnica "St Johns" snimila je edukativan video koji je do sada već spasao više od 40 malih života. U kratkom, ali vrlo domišljatom animiranom filmu igračke objašnjavaju šta bi roditelji ili bilo ko drugi koji se nađe u ovakvoj situaciji trebalo da učini ako dete počne da se guši.

Povezane vesti

Zaposleni u ovoj bolnici sproveli su istraživanje koje ih je podstaklo da preduzmu ozbiljne korake. Naime, rezultati anketa sprovedenih na osobama koje su završile na odeljenju Hitne pomoći je pokazala kako čak 40 odsto roditelja ne zna šta treba da uradi ako dete proguta strani predmet i počne da se guši.

Povezane vesti

Kako bi probudili svest javnosti o ovom ozbiljnom problemu, odlučili su da naprave edukativan i simpatičan video pod nazivom 'The Chokeables', u kojem su glavni likovi predmeti koji su se najčešće našli u dušniku deteta.

Čep flomastera, olovke, mala gumena igračka, kikiriki i lutkica princeza u samo 40 sekundi, na vrlo simpatičan i zanimljiv način opisuju kako detetu koje se guši pravilno pružiti prvu pomoć.

Povezane vesti

Video je postao neverojano popularan, a zaposleni bolnice zaista mogu biti ponosni na svoj projekat jer već u prvim danima prikazivanja dobili su neverovatne povratne informacije. Naime, video je do sada već spasao više od 40 života dece.

Jedan od poziva koji su dobili bio je onaj majke devet meseci stare bebe koja je zahvaljujući videu spasila život svom sinu. Podelite i vi ovu priču sa svim roditeljima i onima koji će to tek postati i možda ćete nekome spasiti život.

Kikiriki, bombone, sitne igračke... svi predmeti koji se najčešće nađu u dušniku na vrlo simpatičan i zanimljiv način opisuju kako detetu koje se guši pravilno pružiti prvu pomoć.
Izvor: YouTube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica