Mališani uživaju u pretprazničnoj atmosferi i željno iščekuju Deda Mraza, što je sasvim OK, ali u jednom trenutku svog života moraće da saznaju istinu o tome da simpatični dekica koji donosi poklone zapravo ne postoji. Ako su vam deca još uvek mala, zapravo postoji razlog zašto je važno da veruju u Deda Mraza, ali ako su nešto starija, možda će vam koristiti ispovest jedne mame koja je na genijalan način objasnila svom detetu da Deda Mraz ne postoji.

Žena po imenu Čeriti Hačinson objavila je ispovest na Facebooku 2017. godine, koju je napisala Lesli Raš, a njena ideja je dobila na hiljade sjajnih reakcija i više od 7.000 komentara.

"U našoj porodici, imamo specijalan način prelaska od toga da deca primaju poklone od Deda Mraza do toga da postaju Deda Mraz. To nije laž, već serija dobrih dela u duhu Božića. Kada dete ima šest ili sedam godina, dovoljno je staro da počne da sumnja da Deda Mraz ne postoji i tada je spremno. Odvedem ga u kafić i započnem razgovor: 'Baš si porastao ove godine. Ne samo da si viši, već imaš i veće srce' (tu dodajte dva ili tri primera detetovog ponašanja punog empatije, dobrih dela tokom godine), mislim da si spreman da postaneš Deda Mraz. Verovatno si primetio da su Deda Mrazovi koje si upoznao zapravo obični ljudi obučeni u kostime Deda Mraza", započela je ova mama svoju ispovest.

"Možda su ti neki drugari i rekli da Deda Mraz ne postoji. Mnoga deca veruju u to jer nisu spremna da budu Deda Mraz, ali ti jesi", dodala je ona, a zatim objasnila da detetu tada kaže da izabere nekoga koga poznaje, a to obično bude neko od komšija. Misija deteta je tada da sazna šta toj osobi treba, da to kupi, uvije u ukrasni papir i isporuči toj osobi, a da pritom nikada ne otkrije od koga je taj poklon.

Biti Deda Mraz znači nesebično davati

"Moj sin je odabrao jednu 'vešticu' koja živi iza ćoška. Ona je zaista užasna žena, uvek viče na decu kada se igraju napolju itd. Moj sin je primetio da ta žena svakog jutro izlazi po novine bosa, pa je zaključio da joj trebaju papuče. Otišao je u prodavnicu i kupio par toplih papuča, zatim ih je upakovao i napisao čestitku, potpisavši se kao Deda Mraz. Poklon je ostavio ispred njenih vrata. Sledećeg jutra kada je ta žena izašla iz kuće u papučama koje joj je kupio, bio je oduševljen. Morala sam da ga podsetim da niko ne sme da zna da joj ih je on kupio", piše Čeriti Hačinson.

Ova mama kaže da je njen sin tokom godina i drugima darovao jedinstvene novogodišnje poklone.

"Jednog dana je očistio bicikl, promenio sedište i poklonio ga ćerki svog prijatelja. Oni su siromašni ljudi, pitali smo pre toga oca devojčice da li mu je u redu takav poklon. Pogled na njenom licu kada je ugledala bicikl sa velikom mašnom bio je skoro prelep kao pogled na licu mog sina", napisala je ona u ispovesti.

Mama Čeriti je napisala i da je njen sin u celu ovu priču uveo i svog mlađeg brata, pa su sada "sjajni u davanju poklona drugima, a ne osećaju se izdano jer im je poverena tajna da budu Deda Mrazovi".

Kako vam se dopada ova ideja o saopštavanju istine o Deda Mrazu?

BONUS VIDEO:

Posao Deda Mraza: Šta je potrebno za to, koliko se radi i kolika je zarada!? Kurir televizija

(Yumama/N.Z.)