Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neka zabava počne! Napravite magični prostor za igru od kartonskih kutija (FOTO)

Bez obzira na tone igračaka koje imaju, kartonske kutije su deci, iz nepoznatih razloga, uvek interesantnije i potpuno okupiraju njihovu pažnju. Dajemo vam nekoliko ideja kako da od kartona napravite zanimljive igračke i zabavan ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

1. Iskoristite karton od nepotrebnih kutija i napravite im kućicu - tajni kutak u koji vas zasigurno neće pustiti da uđete. Iz ovog magičnog prostora za igru nećete moći olako da ih izvučete.2. Ukoliko mislite da je kućica magična, čekajte samo da mališani polete u svemir! Krenuće svojim putevima galaksije, a ta putovanja u kartonskoj raketi će trajati čitavog dana. Možda će vam biti teško da ih naterate da naprave pauzu za obrok, ali ćete ih definitivno odvojiti od tableta i računara.3. Uz kartonske konstrukcije mogu postati i kapetani! Napravite im brod, a uz to - šešire na glavu, mačeve u ruke, povez na oko! Maleni kapetani će biti presrečni, a verujte, pronaći će još mnogo ideja da opreme svoj brod.


4. Prevozna sredstva su za njih pravi izazov. Jednog dana lete u svemir, drugog su na pučini, ali je vreme i da postanu mašinovođe! Kartonski voz će ih toliko obradovati, da ćete morati da trpite celoga dana improvizovano zvuždukanje voza koji se kreće. 


5. Kartonski tobogan na stepenicama će biti pravo uživanje. Vaš jedini posao je da obezbedite ćoškove da se ne povrede prilikom spuštanja, za zabavu će se već sami pobrinuti.


6. Za ljubitelje autića, kartonski poligon će biti omiljena stvar. Napravite putiće, prepreke, tunele, parking, i mališani će se ozbiljno uživeti u svoju igru.7. Neka i u igri budu vredni. Pripremanje obroka je neophodno svakoga dana, te će deca imati mnogo obaveza koje moraju da urade! Nemojte ih prekidati, jer im kartonska kuhinja zadaje mnogo posla!
8. Ako će biti ozbiljni ulični prodavci, morate im napraviti štand! Ne zaboravite da obezbedite papirni novac ukoliko poželite da kupite nešto od njih!


9. Ne zaboravite tunele! Provlačenje i puzanje kroz "opasne" predele je prava zabava mališanima!


10. Neka lavirint bude pravi prostor u kom će mozak biti osnovno sredstvo za izlazak napolje. Mozganje će im biti glavna aktivnost, naročito ukoliko ima više učesnika u borbi za pobedu!


MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica