Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Retro igre u kojima će deca uživati: 7 jednostavnih i zanimljivih aktivnosti za mališane

U doba tehnologije teško je zainteresovati decu za igrice koje se ne nalaze na kompjuterima ili telefonima. Međutim, donosimo vam igre u kojima bi svako dete bar jednom trebalo da uživa...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Uz ove aktivnosti, dečica će razvijati ne samo kreativnost, već i samopoudanje i komunikacijske veštine. Jednom kada ih nauče, više neće želeti da provedu dan uz dosadne kompjuterske igrice.

1. Dečica vole da se maskiraju i glume likove iz bajki ili crtanih filmova. Sačuvajte kartonske kutije, šminku, staru odeću i vodene boje. Deca će uživati u pravljenju svoje nove ''kuće'' i u prerušavanju u princeze ili gusare. Ovo je odličan način da se iskaže kreativnost, a dete se može igrati samo, ali i sa svojim drugarima.

2. Napravite tezgu sa limunadom kako bi vaše dete napredovalo u komunikaciji, ali i naučilo ponešto o upornosti i strpljenju. Uz ovu zanimaciju, deca takođe uče matematiku i marketing svog brenda. Novac koji zarade naučiće ih da vrednuju svoj trud, a mogu i da ga poklone u dobrotvorne svrhe. Nema ništa slađe od dečice koja prodaju limunadu.

Povezane vesti

3. Ne morate čekati Uskrs kako biste šarali jaja sa decom. Naučite decu da šaraju jaja prirodnim bojama, onako kako su to činile naše bake.

4. Pisanje može da se nauči i na zabavan način. Savetujte deci da pišu pisma svojim drugarima, simpatijama ili imaginarnim prijateljima.

5. Odličan način da naučite svoje dete odgovornosti jeste gajenje kućnih ljubimaca. Ne mora to da bude pas ili pačka, čak i ribica može doneti osmeh na lice vašeg deteta.

Povezane vesti

6. Naučite ih da igraju igre poput ''gluvih telefona'', ''kaladonta'', ''vrućih stolica'' ili neprevaziđene žmurke. Zar to nisu igre uz koje ste i vi odrasli?

7. Predložite dečici da naprave piknik. Ovakve aktivnosti uče ih da se snalaze u prostoru i pripreme potrebne stvari. Naravno, prava zabava počinje kada stignu na lokaciju, pogotovu ako su isplanirali kako će da se zabavljaju tokom svog izleta.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica