Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 najboljih crtanih filmova svih vremena

Prenosimo vam deo liste od 25 najboljih animiranih filmova koju je napravio magazin Tajm. Pročitajte zanimljivosti i pogledajte segmente ovih zaista divnih ostvarenja za decu.

Mnoge generacije su odrastale uz animirane filmove, a vremenom, neki od njih su postali svetski blokbasteri. Ali šta mislite koji su se od njih izdvojili i ušli na listu najboljih animiranih filmova ikada, koju je napravio magazin Tajm?

Koristeći posebne sisteme merenja, Ričard Korlis iz Tajma završio je i objavio listu od 25 najboljih animiranih filmova. Na 25. mestu našao se animirani film "Maza i Lunja", a u galeriji pogledajte koji animirani film je najbolji film svih vremena, ali i još osam najinteresantnijih animiranih filmova sa liste.

Maza i Lunja 

Priča se da kada je prvi put u svom studiju gledao ovaj crtani film, Volt Dizni nikako nije odobravao jednu scenu: kada koker španijel Maza i nestašni pas Lunja na svojoj romantičnoj večeri zagrizu istu špagetu i jedu je sve dok se njihova lica ne spoje u romantični poljubac. Ovo je naravno trenutak koji je ušao u DNK miliona gledalaca širom sveta i sada je, pola veka kasnije, to omiljena scena iz crtaća mnogim ljudima.

"Maza i Lunja" je 15. po redu animirani film Diznija i spada u crtane filmove skromnije produkcije jer je rađen u deceniji kada je Dizni više novca ulagao u adaptacije čuvnih priča poput "Alise u zemlji čuda", "Petra Pana" i "Uspavane lepotice".

Vraćajući se onim vrednostima i humoru po kojima je Dizni i postao poznat, Klajd Džeronimo, Hamilton Luske i Vilfred Džekson pružili su "Mazi i Lunji" pedigre pobednika, te u njemu uživaju i nove generacije dece.

Prenosimo vam deo liste od 25 najboljih animiranih filmova koju je napravio magazin Tajm. Pročitajte zanimljivosti i pogledajte segmente ovih zaista divnih ostvarenja za decu.
Izvor: YouTube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica