Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rođendanska žurka na bazenu

Želite da svom detetu organizujete neobičnu rođendansku proslavu? Evo jednog predloga...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Naša saradnica Daniela koja živi u Londonu poslala nam je priču o rođendanskoj žurci njene dece na bazenu. Ova iskustva mogu da budu korisna i vama ako imate želju ili planirate da nešto slično organizujete kod nas.

Odlučila sam da mom trogodišnjem sinu i jednogodišnjoj ćerki napravim zajedničku rođendansku žurku. Taj "luksuz" sebi mogu da dozvolim još neko vreme, dok deca ne počnu da razvijaju dijametralno suprotna interesovanja.

Kao i svi njihovi vršnjaci, i moja deca vole igraonice, pa je to bila jedna od opcija za zajedničku rođendansku proslavu. Međutim, problem sa igraonicom je da retko možete da zakupite ceo prostor i imate privatnu žurku. U takvoj situaciji, rođendanska žurka obično bude ista kao i mnoge na kojima su deca bila, tako da ona ni ne primete veliku razliku u odnosu na bilo koje popodnevno igranje na istom mestu. 

Ljubitelji plivanja

Pošto su oba moja deteta veliki ljubitelji plivanja - jer su počeli sa časovima još kao bebe, žurka na bazenu mi se učinila kao odlična ideja. Na lokalnom bazenu sam se najpre raspitala da li organizuju privatne žurke. Kada sam dobila potvrdan odgovor, uz objašnjenje da ćemo imati i organizatora, učinilo mi se da je oko organizacije sve rešeno... a, zapravo, bila sam tek na početku.

Dakle, zakupili smo mali bazen na jedan sat. Nakon plivanja, planirali smo još dva sata žurke u restoranu sa pogledom na bazen. Napravila sam pozivnice sa puno entuzijazma. Plan je bio da u bazenu bude dvadeset mališana. Podrazumevalo se da će barem jedan roditelj da bude sa svakim detetom. Na bazenu su bila i dva spasioca i organizator zabave.

  Prvi problem

Kada sam podelila pozivnice, suočila sam se sa prvim problemom. Naime, mnoge majke, iako svesne da će se njihova deca oduševiti idejom, nisu bile rade da idu sa njima u bazen. Navodile su mi različite razloge negodovanja, a najčešći je bio koji kilogram viška. Zato sam svu nadu polagala u tate. Posle nekoliko dana iščekivanja, potvrde dolaska su počele da stižu, najčešće uz komentar: "Tata ide u bazen, a mama čeka u restoranu". Kako to obično biva, najmršavije mame su nas posmatrale iz restorana. 

Problem sa boginjama

Nedelju dana pre rođendana, u jeku priprema, u obdaništu mog sina se pojavio slučaj ovčijih boginja. Upozorili su nas da decu redovno pregledamo, jer postoji velika mogućnost da su inficirana. Pomislila sam da bi to bio kraj svih priprema, jer nema ni pomisli odlaska na bazen ili mešanja sa drugom decom ako su inficirana.  Zbog toga sam ih unezvereno pregledala po nekoliko puta dnevno. Trogodišnji Mihailo je moju paniku shvatio kao igru, pa bi mi  često rekao: "Mama, dođi da vidiš ovu tačkicu!", pokazujući na stomak, znajući da ću momentalno da dotrčim, kako bih proverila šta je u pitanju. Onda bi se slatko nasmejao.

Torbica za žurku

Običaj u Britaniji je da deca dobiju kesicu sa sitnicama, koju će da  ponesu sa žurke, tzv. party bag. Krenula sam da tražim sitnice koje će mališane da podsećaju na žurku na bazenu. Napunila sam kesice bombonama u obliku školjki, gumenim patkicama, koficama i lopaticama.
Potrudila sam se da deci ponudimo prave srpske specijalitete! Zahvalila sam se na ljubaznoj ponudi restorana da nam servira brzu hranu, ali sam je odlučno odbila. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica