Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako organizovati uspešan rođendan?

Šta je uspešan rođendan? Da je dete srećno i zadovoljno posle žurke, da su roditelji zadovoljni ili da je društvo zadovoljno?

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pitanje je: Ko slavi rođendan? Odgovor: Dete, naravno.

Dakle, jednom godišnje bi trebalo ispuniti detetu  sve želje, pa i onu kako i gde da slavi rođendan. Ali, tu nastaje problem: kao po pravilu, deca „prepisuju“ rođendane od drugara iz razreda ili „vrtićke“ grupe. Roditelj tada, ipak, mora da se umeša.

1. PROSTOR: Danas postoje mnoge igraonice, klubovi ili namenski prostori za proslavu rođendana. Zadatak roditelja jeste da istraže u kom prostoru se njihovo dete najlepše oseća oseća - možda je to, ipak, u vlastitom stanu ili kući. Otvoren prostor leti podrazumeva i posebnog animatora koji ima zadatak da okuplja decu, da se ne rasture kao pilići, dok je u zatvorenom često vruće, pa se povećava nervoza i skače adrenalin. Kombinujte!

Imajte na umu da prostori kao što su restoran, kafana, klub ili splav, uvek znače da roditelji biraju ono što njima odgovara za provod.

Najbolji prostori su oni koji imaju više nivoa: za igru, za disko i za grupno druženje.

2. ANIMATORI: U veoma bogatoj ponudi, izdvajaju se animatori koji polako postaju „zvezde rođendana“. Obavezno utanačite njegov tačan program: da sve vreme bude uz decu, da im ne dopusti „prazan hod“ u zabavi. Jako je važno da se posavetujete sa detetom, kao i da ono porazgovara sa svojim društvom. Tako ćete naći zlatnu sredinu i svi će biti srećni.

U ovom slučaju su važne i godine slavljenika. Za rođendan deteta od dvanaest i više godina nemojte da angažujete lutkarsko pozorište. Biće to katastrofa.

3. POSLUŽENJE: Za početak, dopustite bakama da naprave nešto lepo za rođendan jer ćete ih time usrećiti. Danas možete da izaberete posluženje neke od bezbroj ketering  službi. Pečene prasiće i jagnjeće pečenje ostavite za druge prilike. Deca vole nešto malo i brzo, nešto što se „smaže“ u jednom zalogaju, u prolazu.

Dakle, ne "prepisujte" druge rođendane, ma koliko to dete tražilo od vas. Najvažnije je da ga aktivno uključite u organizaciju rođendana. Sve to započnite mesec dana ranije. U suprotnom, nastaće panika, za koju nećete moći da nađete opravdanje.

Peđolino 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica