Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proslavite rođendan u kući

Proslava rođendana u kući ne mora biti veliki problem za roditelje. Uz dobru organizaciju i malo truda moguće je prirediti veoma lep i veseo rođendan, kako za decu, tako i za odrasle.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Glavna vaspitačica vrtića "Duga" sa Zvezdare, Snežana Stojanović, daje svoje predloge kako da se što bolje organizuje rođendan kod kuće.

Priprema

Najpre treba dobro pripremiti prostor koji vam je na raspolaganju, vodeći računa da deci bude omogućeno da se nesmetano igraju. Ulaz i sobu ukrasite balonima i ukrasnim trakama. Pripremite šarene tanjiriće, kapice i salvete. Najbolje bi bilo da zadužite jednu ili dve osobe za igru sa decom. Igre organizujte po kutovima, na primer, kutak kuhinje, kutak lutaka, kutak frizera, kutak saobraćaja (za to vam najbolje mogu poslužiti dečji tepisi sa iscrtanim ulicama), likovni kutak za crtanje bojicama i flomasterima ili kolaž radionica za stariju decu, kutak društvenih igara (tombola, domine, mica), i slično.

Maštovitiji roditelji mogu da organizuju rođendan pod maskama, o čemu bi trebalo da obaveste goste na vreme. Radost bi bila još veća ako i roditelji dođu maskirani.

Slavlje

Bilo bi poželjno da gosti dođu u isto vreme da bi se deca bolje organizovala u igri. Nakon samostalne dečje igre, uključite i roditelje u igru. Navešćemo neke primere:

-prenošenje iseckanih papirića iz jedne posude u drugu pomoću slamke;

-igra "klip-klap" (na reč "klip" roditelji i deca se hvataju za uši, a na reč "klap" udaraju dlanovima o sto, ko pogreši ispada)

-takmičenje u plesu, gde roditelj i dete treba da plešu što duže sa balonom između sebe, i slično.

Kada slavlje dostigne vrhunac na tortu stavite mali vatromet i svi zapevajte rođendansku pesmicu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica