Oduvek sam znala da nešto nije baš kako treba s njom: Mama u videu pokazala znake autizma svoje bebe

Nekada i vrlo rano, kada za to možda i nisu urađeni svi medicinski nalazi i analize, mama jednostavno zna da je njena devojčica drugačija. Mnogo ljubavi, pažnje i beskrajan trud pomažu mališanima iz spektra autizma, u bilo kom uzrastu.

Tik Tok Printscreen mareshah3

Specifičan način na koji beba se kreće po kući, cupka, okreće se, često ponavlja određene pokrete, prati pogledom sa strane ili čak zaboravlja reči koje je jednom naučila već i govorila, navele su ovu mamu da pomisli da njena devojčica je možda po nečemu drugačija od svojih vršnjaka. 

Danas kada smo sa svih strana preplavljeni raznim informacijama i poluinformacijama čak i kada je zdravlje dece u pitanju ili baš kada se radi o razvoju beba, roditelji su s razlogom zbunjeni i često u prevelikoj brizi propuste da vide neke očigledne znake, da se razvoj deteta kreće u nekom drugom pravcu. Konsultacija sa stručnjacima i prava medicinska pomoć su nezamenljivi ali isto tako, nekada mama prosto zna. 

Tako je bilo i u ovom slučaju, kada je mama izdvojila na snimku ponašanje njene bebe za koje je bila uverena da nije tipično. I bila je u pravu, njena malena je dete iz spektra autizma, što ne znači da je išta manje neverovatna.

Pogledajte u videu, o čemu se radi.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Prvi simptomi autizma  TikTok/oh_maddy