Važan aspekt ličnosti deteta vezan je za stvar koja se zove temperament. Temperament se odnosi na predispoziciju osobe da deluje i reaguje na određene načine na osnovu karakteristika ličnosti koje su prisutne pri rođenju. Tako su stručnjaci došli do dva pojma – introvertnost i ekstrovertnost.

Ali mnogim roditeljima često nije tako lako da prepoznaju da li je njihovo dete introvertno ili ekstrovertno. Ako je mališan veoma razigran, društven i otvoren u komunikaciji sa drugim ljudima, bez obzira da li se radi o njegovim vršnjacima ili ne, velika je verovatnoća da bi dete moglo biti ekstrovertno. Evo znakova koji ukazuju na to.

Kako objašnjavaju psiholozi, ekstrovertno dete je obično puno energije i uživa u radu sa roditeljima. Takođe uživa u interaktivnim igrama i često prednjači među svojim vršnjacima. Na ovaj način dete ne uživa u samoj igri, a što se tiče stila učenja, ono najbolje uči kroz interakciju i razgovor sa drugima, piše Index.hr.

Osim toga, najlakši način da prepoznate ekstrovertno dete je to što jednostavno voli da provodi vreme u velikoj grupi ljudi, za razliku od introverta koji uvek radije druži sa uskim krugom prijatelja ili poznanika.

(Yumama/Index.hr)

BONUS VIDEO:

ŠTA ZNA DETE ŠTA JE KILIMANDŽARO? Mali Ognjen (5) popeo se na najviši afrički vrh i UŠAO U ISTORIJU ALPINIZMA: Nisam se uplašio Kurir TV