Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELITE DA VAM DETE BUDE PAMETNO I DA SE BOLJE PONAŠA: Dovoljno je da odvojite samo 15 minuta dnevno i uspećete u tome

Autor Sandra Krstanović

Samo jedna stvar koju budete radili sa vašim detetom svaki dan napraviće čudo za njegov dalji razvoj.

 mama-devojčica-knjiga.jpg Izvor: Shutterstock

Svaki roditelj bi vole da svoje dete usmeri na pravi put, da mu usadi zdrave navike i pomogne mu da uspe u životu. Iako je to teško ostvariti u današnjem društvu gde su veliki pritisak i očekivanja, najvažnije je još od ranog detinjstva postaviti čvrste temelje za budući uspeh u životu

Možda jedno od najtežih pitanja je šta je zapravo potrebno da bismo odgojili pametno i dobro dete? Stručnjaci su došli do zaključka koji ukazuje na to kako je magični ključ upravo u rukama samih roditelja, a jedna važna navika temelj je svega. Najbolja stvar je ta što ona oduzima samo 15 minuta dnevno, a doslovno je svaki roditelj može praktikovati zajedno sa detetom. Reč je o čitanju.

Istraživanja su pokazala kako samo 15 minuta čitanja dnevno može pomoći vašem detetu da postane pametnije. Osim što će proširiti svoj vokabular reči, takođe će razvijati i maštu koja je vrlo važna za njegov dalji razvoj. Isto tako, stručnjaci potvrđuju kako čitanjem mozak vašeg deteta doslovno raste. Što mu više čitate više doprinosite razvoju inteligencije samim tim i veću sposobnost logičkog zaključivanja.

 dete-čitanje-knjiga.jpg
Mama čita detetu knjigu
Izvor: Shutterstock

Neke studije pokazale su i kako će se, ako mu svakodnevno budete čitali, ponašanje vašeg deteta značajno popraviti. Naime, kad čitate naglas, poboljšavate sposobnost svog deteta da se bolje koncentriše i usmeri svoju pažnju, a to su veštine koje će mu definitivno trebati kad jednom krene u školu, ali i kasnije u životu.

Zato odvojite to malo vremena u uradite veliku stvar za vaše dete.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica