Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO SU DECA TOLIKO FASCINIRANA CRTAĆIMA: Ako se pitate u čemu je tajna, stručnjaci su dali jednostavan odgovor

Autor Sandra Krstanović

Zbog čega "hipnotisano" gledaju crtaće.

 dete gleda ćcrtaće.jpg Izvor: Shutterstock

Možda se pitate kada će vaše dete konačno prerasti neke crtiće i pronaći neku drugu vrstu zabave? Međutim, postoje razlozi zašto deca toliko vole crtiće, ali postoji i nada po pitanju toga kad će konačno preći na sadržaje koji su zanimljivi i odraslima.

Stručnjaci ističu da uzrast vašeg deteta utiče na to kakve televizijske sadržaje preferira. Crtići su animirani kako bi zadovoljili ono što je njihovim mladim mozgovima potrebno za razvoj i rast.

Možda će vas zanimati

"Crtiće karakteriziraju jarke boje, različiti stepeni pokreta, jednostavne teme ili poruke koje deca mogu razumeti, kraće trajanje, različiti zvukovi i drugi stimulansi koji zanimaju decu", objašnjavaju stručnjaci.

Deca gravitiraju prema sadržajima sa kojima se mogu poistovetiti.

Tako su likovi u crtićima često i sama deca ili životinje, stvorenja, automobili ili vozovi koji se ponašaju kao deca. Deca su jako zainteresovana jer crtani filmovi istražuju razvojno prikladne teme - kao što su ljubaznost, biti dobar prijatelj, otpornost, šta učiniti kada su uplašeni i tako dalje. Crtići uglavnom podstiču ogromnu dečiju maštu, dajući im uvid o tome kako je biti lekar, princeza, pilot ili astronaut.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica