Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvredljive reči moje četvorogodišnje ćerke: Želim da budem mama i da ne radim ništa!

Deca posmatraju svet oko sebe na drugačiji način. Jedna majka otkriva kako izgleda roditeljska uloga u očima njene četvorogodišnjakinje...

  Izvor: Foto: Shutterstock

„Želim da budem mama i da ne radim ništa!“ Na ovaj način majka četvorogodišnjakinje započinje priču o vrlo zanimljivim viđenjima sveta odraslih iz pozicije njene kćerke. „Nakon što je to izgovorila, prvo što sam pomislila bilo je- kakva mala bezobraznica. Lomim se okolo da bih joj ugodila, a ona ima obzira da mi saopšti tako nešto. Zatim sam malo smanjila brzinu i pomislila da bih ovako nešto mogla da shvatim i kao kompliment“, svedoči uzbuđena mama.

„Možda je do tog zaključka došla zbog toga što sve radim sa lakoćom pa izgleda kao da ne radim ništa? Možda je prosto zbunjena? Nisam uspevala da pronađen odgovor“, priseća se ona.

Povezane vesti

„Onda je ponovila isto i prethodne večeri. Morali smo da održimo kratak razgovor“, svedoči majka, verno prenoseći čitavu koverzaciju sa kćerkom.

Kćerka: „Mama, ja ne želim da budem reli vozač ili lekar, oni imaju mnogo posla.“

Mama: „Dobro, pa i ne moraš.“ 

Kćerka: „Da. Biću samo mama i neću raditi ništa, kao ni ti.“

Mama: „Ali mame zapravo rade mnoge stvari.“

Kćerka: „Rade?“

Mama: „Da. Naravno!“

Kćerka: „Kao šta na primer?“

"Iako sam besnela u sebi, pribrala sam se i odgovorila da mame peru veš, čiste toalete, kuvaju, vaspitavaju decu, vode u školu, odgovaraju na pitanja itd.“, objašnjava mama. „Međutim, nisam je impresionirala time. Rekla je samo- aha, u redu, onda“, razočarano nam govori ona.

Povezane vesti

"Nakon dugog razmišljanja, odlučila sam da joj oprostim. Nisam želela da zvučim ogorčeno, a  i ona je tek četvorogodišnje dete. Kad tad, shvatiće koliko bi trebalo da mi bude zahvalna“, nastavlja majka.

"Zapravo, već prethodnog jutra pitala sam je ponovo šta želi da bude kada poraste. Rekla je- advokat. Htela sam da se našalim pa sam joj rekla kako će biti odlična u tome jer advokati imaju priliku da pričaju mnogo. Rekla je kako i ja pričam mnogo pa ipak nisam advokat", završava deprimirana majka zanimljive devojčice.

Izvor: Modern Mom

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica