Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako prepoznati lošu dadilju?

Traženje osobe koja će čuvati vašeg mališana i u koju ćete imati poverenja, ponekad je veoma teško i iscrpljujuće. Evo na šta bi trebalo da obratite pažnju pri odabiru dadilje...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kada dete napuni godinu dana, većina roditelja vraća se na posao, a jedan od velikih problema koji ih tada muče jeste kome će ostaviti dete na čuvanje. Mnogi se najpre odlučuju za vrtić, dok drugima bake izlaze u susret, međutim, ima i onih koji se odlučuju za dadilju. 

Ako ste i vi spadate u tu grupu, trebalo bi da pripazite i budete sigurni da ste pronašli osobu od poverenja. To, ipak, nije lako, pa smo za vas pripremili par stvari koje čine lošu dadilju:

Dete je nakon čuvanja nervozno i povučeno

U samom početku dok se dete ne upozna malo bolje sa novom dadiljom, ovo je normalno, međutim ako se nakon više od deset dana ovako ponašanje nastavi, nešto nije u redu. Svi ljudski odnosi zahtevaju određenu dozu "hemije" da bi mogli da uspeju, možda dadilja sve radi kako treba, samo iz nekog razloga dete uz nju ne može da se opusti.

Povezane vesti

Pojavljuju se nejasnoće i tajne oko detetovih celodnevnih aktivnosti

Kada je pitanju vreme koje dadilja provodi sa vašim detetom, ne bi smelo da dolazi do nikakvih nejasnoća i tajni. Upravo suprotno, trebalo bi da ste dobro upućeni u sve detetove aktivnosti kada vas nema.

Dete se često povređuje

Deca jesu živahna i lagane povrede nisu ništa čudno, ali ako se one događaju prečesto, postavlja se pitanje ostaje li dete predugo i prečesto bez nadzora dok vi niste kod kuće. 

Povezane vesti

Dadilja ne sluša vaše zahteve

Uvek je na samom početku dobro jasno definisati šta se sve očekuje od dadilje. Najbolje je to staviti na papir koji ćete joj dati kako bi imala "podsetnik" dok se ne uhoda sa svim poslovima. Ako ona uprkostome ignoriše vaše zahteve, vreme je za ozbiljan razgovor.

Dadilja često kasni ili je bolesna

Uz dadilju koja nije dosledna i na koju ne možete računati vrlo često ćete biti stavljeni na cedilo. Nepouzdana dadilja je svakako loša dadilja.

Povezane vesti

Ako je dete neuredno i prljavo

Primećujete da je dete često prljavo i vrlo neuredno? Higijenske potrebe deteta jedne su od vrlo važnih činjenica i važno je da je dadilja u stanju da ih zadovolji. Naravno, nije u redu očekivati da dete iz peska  dođe čisto, ali je u redu očekivati da dadilja presvuče i okupa dete kada je to potrebno.

Lažne preporuke

Preporuke su jedne od glavnih uslova prilikom zapošljavanja dadilje. Preporuka je jedina stvar koja vam može dati sigurnost da vaše dete ostaje na sigurnom sa novom dadiljom. Ako se utvrdi da preporuke nisu tačne ili dadilja ne želi da da kontakt bivših poslodavaca kako bi mogli da  razgovarate sa njima, jasno je da nešto krije.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica