Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 načina da vaše dete zavoli muziku

Želite da vaše dete kad poraste voli i ceni muziku, da u njoj uživa? Pripremili smo za vas nekoliko korisnih saveta...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Još dok je dete sasvim malo, pobrinite se da u vašoj kući često bude uključen neki muzički uređaj.

Dok je dete sasvim malo, često mu pevušite. Ono će uživati u vašem glasu, ali i u melodiji kojom mu prenosite emocije. Na taj način kod njega stvarate afinitet prema muzici.

1. Pevajte detetu ili sa detetom

Ne brinite kako pevate - da li ste talentovani ili, pak, falširate. Vaše dete nije muzički kritičar, pa neće da vas osuđuje zbog lošeg pevanja. Deca vole da slušaju svoje roditelje kako pevaju, bez obzira da li to perfektno zvuči. Ona će

Muzicke igreIgrajte se igre „nastavi pesmu“. Otpevajte početak pesme koju vaše dete zna, a onda ga pustite da samo nastavi dalje. Iznenadićete se kako brzo uči pesme i koliko brzo je u stanju da interpretira ono što je prethodno čulo.

uživati u tome da sa vama imaju i tu vrstu kontakta. Ako pevate detetu, jasno mu dajete do znanja da uživate u muzici, a samim tim je veća verovatnoća da će i ono kasnije da bude ljubitelj muzike. 

2. Često slušajte muziku

Uključite radio, pustite CD ili omiljeni muzički miks sa Youtube-a. Ako vi često slušate muziku, i ona je sastavni deo vašeg života, tako će biti i za vaše dete. Kao što zavoli knjige ako mu često čitate, tako će i da zavoli muziku ukoliko mu je često puštate - naročito onu koju vi slušate. Naravno, treba da puštate i dečje pesmice, važno je samo da dete vidi da i vi uživate u muzici. Ne zaboravite da mališani najbolje uče na primerima.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica