Dijana Đoković, ponosna majka najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića i još ponosnija baka unuka Stefana i Tare, otkrila je jednom prilikom da uživa u pripremanju hrane za njih.
Kad god Stefana i Taru roditelji dovedu u Beograd, bakina kuhinja radi punom parom, a otkrila je i šta je omiljana poslastica mališana.
"Vole moje čuvene palačinke. Uvek se čuje: 'Bako, spremi nam palačinke!', pa se onda nadmećemo: 'Koje ćete, bezglutenske ili normalne?', a Stefan kaže: 'Bako, normalne, pusti te bezglutenske'", otkrila je uz osmeh Dijana Đoković jednom prilikom.
Predstavljamo vam recept za te 'normalne palačinke' koje Đokovićeva deca obožavaju.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 200 gr brašna
- 4 kašike ulja
- 300 ml mleka
- 200 ml mineralne vode
- 1-2 kašičice šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Razbijte jaja u činiju pa dodajte šećer i so. Sve izmešati mikserom pa dodati ostale sastojke sledećim redosledom: pola brašna, pola mleka, ostatak brašna i mleka. Mešajte mutilicom dok smesa ne postane glatka. Lagano dodajte mineralnu vodu i ulje i nastavite sa mešanjem.
Ostavite smesu da odstoji 30 minuta u frižideru, pa pecite sa obe strane na zagrejanom tiganju na koji ste stavili par kapi ulja. Nafilujte nadevom po želji i uživajte.
(Yumama)