DORUČAK JE SPREMAN DOK OPERETE ZUBE: Zapečena ovsena kaša - jednostavan i brz recept za zdrav početak dana (RECEPT)

Jednostavn i brz recept koji mame obožavaju zbog pripreme, a deca su oduševljeni ukusom.

Shutterstock Zapečena ovsena kaša u obliku mafina

Ovsena kaša je sjajna hrana za početak dana, a kako biste napravili neku promenu da detetu ne dosadi klasična kaša, predstavljamo vam genijalan recept da zdrave sastojke pretvorite u kolač koji može da se jede za doručak, užinu, pa čak i večeru.

Potrebno je:

  • 1 veća banana
  • 2 jaja
  • 1 šolja mleka
  • malo ulja
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 šolja ovsenih pahuljia
  • orašasti plodovi po izboru (najbolje samleveni)
  • smrznuto voće po izboru
Shutterstock  Devojčica pravi ovsenu kašu za doručak

Postupak:

Ispasirati bananu viljuškom. U drugu posudu umutiti jaja, dodati mleko, ulje, prašak za pecivo i sve izmiksati. Nakon toga dodati bananu, ovsene pahuljice i orašaste plodove. Dobijenu smemu razlijte u pleh ili u kalupe za mafine i stavite u nju smrznuto voće.

Pecite u rerni na 180 stepeni, 25 minuta.

* Ono što je najveća prednost jeste da smesu možete napraviti uveče, razliti u pleh i spremiti kao za pečenje, a onda pokriti folijom i staviti u frižider. Ujutru kada ustanete stavite da se peče i dok operete zube i sredite se, vaš doručak je spreman.

(Yumama)