Popsi su postali nezaobilazan dezert na dečjim rođendanima, i sa malo mašte možete iz bez muke napraviti sami.
Cene u poslastičarnicama nisu nimalo naivne, zbog toga vam donosimo recept za ove ukusne kolačiće na štapiću, ali i način na koji možete da ih ukrasite. Ovo je neka osnova, a vi pustite mašti na volju i priredite radost vašim mališanima.
Recept za popse
Sastojci:
- 200 gr mlevenog keksa
- 125 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 100 ml soka od narandže
* Po želji možete dodavati lešnik, suvo grožđe, žele bombone, arome...
Glazura:
- 100 gr mlečne čokolade
- 80 + 20 gr crne čokolade
- 3 kašike ulja
- Ukrasi po želji
Priprema:
Umutiti margarin ili maslaca sa šećerom u prahu pad dodati keks i rukom mesiti. Postepeno dodavati sok od narandže. Treba da se dobije kompaktna i ali i čvrsta smesa. Ostaviti smesu malo u frižider da odstoji, nekih sat vremena. Izvaditi i oblikovati kuglice.
Savet plus: da bi sve kuglice bile jednake, najbolje je da ih merite na vagu. Jedna kuglica otprilike treba da ima oko 20 grama.
Otopiti 20 gr čokolade pa štapić prvo umočiti u čokoladu pa ubosti u kuglicu od keksa. Vratiti sve u frižider da odstoji i da se čokolada i kuglice stegnu, najbolje je da ostavite preko noći.
Glazura: Otopiti mlečnu čokoladu, ostatak crne sa dodatkom ulja u maloj šerpici ili činijici, izvaditi popse iz fržidera pa umakati u topljenu čokoladu, držati malo iznad čokolade da se višak ocedi, a onda ostavite na pek papir da se stegne.
Savet plus: Belu glazuru pravite samo od bele čokolade i iste količine ulja kao u prethodnoj glazuri.
Dajte mašti na volju i našarajte ih, a evo kako to radi jedna mama sa TikToka:
(Yumama)