HULA HOP POTPOMAŽE PRVE KORAKE BEBE: Zabavna i jednostavna vežba za prohodavanje

Zabavan, a vrlo koristan način da pomognete svom mališanu da prohoda, je korišćenje obruča ili popularnog hulahopa. Na ovaj način pedijatrijski fizioterapeuti pomažu detetu da ovlada ravnotežom, koordinacijom, povećaju snagu, stabilnost.

TikTok Prinscreen just4kidsphysio

Pogledajte u videu, kako se beba snalazi sa svojim prvim koracima i učenjem hodanja, u hula hopu. Ovo je dobar primer kako pedijatrijski fizioterapeuti rade sa mališanima.

This browser does not support the video element.

Hula hop za pomaganje bebi pri prohodavanju  TikTok/just4kidsphysio

Pedijatrijska fizioterapija je holistički pristup koji pomaže deci da povećaju svoju sposobnost kretanja, krupne motorike i funkcionisanja tokom svog života. Promoviše poboljšane grube motoričke veštine i mobilnost kako bi se omogućila nezavisnost pri sedenju, puzanju, stajanju i hodanju.

Fizioterapeuti su specijalizovani za dijagnostiku i lečenje novorođenčadi, dece i adolescenata sa različitim razvojnim, neuromišićnim, urođenim ili stečenim poremećajima, bolestima ili povredama. Terapijske sesije su prilagođene specifičnim potrebama deteta i porodice. Roditelji igraju važnu ulogu u rehabilitaciji svog deteta i edukuju se tokom tretmana i dobijaju detaljan program kućnih vežbi. Što je najvažnije, sesije tretmana se održavaju u zabavnoj atmosferi zasnovanoj na igri!

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Dvogodišnja devojčica sprema kolač  TikTok/samacdonald