SVU GARDEROBU ZA BEBU OBAVEZNO OPERITE PRE POROĐAJA: Pazite na temperaturu vode, ali i da deterdžent ima ove oznake

Važno je da svu odeću za bebu pre porođaja operete, ali ne zaboravite da obratite pažnju koji deterdžent koristite i koju temperaturu vode.

Shutterstock Trudnica priprema odeću za bebu

Priprema garderobe za bebu zaista je čaroban period. Nećete moći da verujete koliko su stvari za novorođenče male, gledaćete ih sa radošću i jedva čekati da svoju bebu obučete u njih. Međutim, veoma je važno da znate kako treba da ih pripremite, ali i kako da održavate higijenu bebine garderobe.

Ono što treba da imate na umu jeste da odeća i sva pamučna oprema poput tetra pelena, portikli, trakica za kosu i slično, obavezno treba da operete pre nego što upotrebite. Nova odeća se tretira raznim hemikalijama protiv gljivica i mikroba, i zbog toga je bitno da se opere kako bi se sva ta sredstva skinula sa nje. 

Bebinu odeću uvek treba prati odvojeno od garderobe odraslih, a važno je da znate i koju temperaturu vode da koristite.

Obojena bebina odeća se pere na 40 stepeni, bela garderoba na 60 stepeni, dok se pamučne pelene, peškiri, posteljina i sve što dolazi u direktan kontakt sa bebinom kožom, pere na najvišoj temperaturi (90 stepeni).

Shutterstock  Trudnica priprema odeću za bebu

Bebina koža je vrlo osetljiva i lako može da reaguje i na deterdžent, pa je bitno i da na njega dobro obratite pažnju. Nakon pranja uvek bar jednom uključite opciju dodatnog ispiranja, a kada je reč o prašku za veš, najbolje je da bude tečan.

Prilikom odabira deterdženta i omekšivača vodite računa da bude veoma blag, da je nežnog mirisa, da je biorazgradiv i da sadrži aditive prirodnog porekla. Obratite pažnju i da na pakovanju piše da je dermatogološki testiran na osetljivoj koži, da ima oznaka 0+, što znači da može da se koristi od najranijeg uzrasta.

(Yumama)