OPERITE RUKE PRE NEGO ŠTO DODIRNETE BEBU: Tata upozorio na strašne posledice, evo kroz kakvu muku su oni prošli

Kada prilazite malim bebama budite sigurni da je higijena na najvišem nivou.

Shutterstock

Jedan tata je na društvenim mrežama ispričao priču svoje male devojčice, i na taj način upozorio druge roditelje.

Njegova beba je primljena u bolnicu sa virusnim meningitisom, nije bila težak slučaj, oporavila se kroz par dana, ali se sada bori sa RSV-om, respiratornim sincicijalnim virusom.

Kod odraslih ljudi i starije dece ovaj virus uzrokuje simptome slične prehlade, ali problem nastaje kada ga dobiju prevremeno rođena deca, kao i dete sa plućnim i srčanim problemima koji ih dobiju u ranom detinjstvu. Tada se može razviti težak oblik bolesti jer njihova pluća još nisu potpuno razvijena.

Ovaj tate je objasnio da su njegovu ćerku morali da prebace u dečiju bolnicu, i da je bila klinički mrtva kada su doktori došli po nju. Morali su je oživljavati i odmah su je priključili na aparate za disanje. Dijagnostikovali su joj RSV, težak oblik upale pluća, gripa i bronhitisa.

RSV se lako prenosi fizičkim kontaktom kao što su poljubac i dodir, kao i kroz kontakt sa kontaminiranim igračkama, dudama, bočicama...

"RSV nije šala! Nisam znao puno o njemu dok gotovo nisam izgubio kćerku. Molim vas, uvek operite ruke pre kontakta sa malom decom. I budite sigurni da su dovoljno obučeni pre nego što ih izvedete napolje po hladnom vremenu", poručio je tata.

RSV

(Yumama)