Jednom kada postanete mama, ljubav prema bebi postaje najjača emocija. Naravno, i vaša beba vas voli, ali način na koji ona pokazuje svoju naklonost nije toliko očigledan kao način na koji mi pokazujemo svoju ljubav prema njima.

Jezik ljubavi za bebe je malo drugačiji jer još uvek ne mogu da kažu ono što misle, ali postoji mnogo drugih načina na koje vam beba pokazuje da vas voli.

Ovo su neki od načina na koji vam beba kaže da vas voli.

1. Način na koji vas gleda
Vid novorođenčadi nije baš dobar, ali bebe vole da gledaju lica, a vaša beba će posebno voleti da gleda u vaše.

Udaljenost između bebe i vašeg lica dok je hranite je savršena udaljenost da vas jasno vide. Gledanje u oči svoje bebe kada ovako sedite je odličan način da se povežete sa bebom, povežete i izgradite poverenje.

2. Način na koji vam se smeje
Prvi osmeh vaše bebe je nešto zaista posebno! To je prekretnica i nešto što će pomoći da i njihova ljubav i naklonost prema vama budu mnogo očigledniji. Kada se vaša beba nasmeje, uzvratite joj osmeh. Na ovaj način će naučiti da kada se osmehnu, dobiju osmeh.

3. Način na koji se ušuška uz vas
Način na koji se vaša beba privije na vase grudi i ruke i potpuno se opusti pokazuje da vas voli i veruje vam, da se oseća bezbedno i sigurno u vašem toplom zagrljaju. Ovakvo maženje omogućava bebi da čuje otkucaje vašeg srca što će joj biti poznato iz nedavnog boravka u materici.

4. Način na koji primećuje kada joj prilazite
Kako vaša beba bude malo starija, anksioznost odvajanja će početi da se javlja i može se uznemiriti kada odete ili ako budete razdvojeni čak i na kratak vremenski period. Oni znaju da ste vi, njihov glavni negovatelj, drugačiji od drugih ljudi. Najverovatnije će biti suza i to može biti uznemirujuće, ali ove suze pokazuju njihovu ljubav prema vama i koliko ste im posebni.

5. Način na koji vas kopiraju
Drugi način na koji bebe pokazuju svoju ljubav prema vama je da vas kopiraju. Oni će pokušati da kopiraju vaše izraze lica i zvukove koje ispuštate da bi pokušali da komuniciraju sa vama. Oni će takođe kopirati vaše iskaze ljubavi.

6. Činjenica da stalno želi da bude sa vama
Na kraju, ali ne i najmanje važno, beba će vam jasno pokazati da ste njena omiljena osoba tako što će uvek želeti da bude sa vama. Želeće da je stalno držite u naručju, nosite, ljuljuškate.

BONUS VIDEO

"DŽIN BEBA ĆE PRAVO IZ PORODILIŠTA U ŠKOLU" Pavle se rodio sa 6,5 kila, iznenadio ceo Gornji Milanovac, doktora i rođenu majku Kurir TV


Izvor: Yumama