Malo organizacije i pripreme unapred doneće vam više mira i sigurnosti kada vaša beba stigne na svet. Neki od najslađih trenutaka u trudničkim danima jesu pripreme za bebin dolazak. Možete otići sa tatom u kupovinu i polako se preipremati za novog člana porodice, a ono što se mnogi roditelji pitaju jeste šta je bebi potrebno od odeće u prvim nedeljama.

Kako ćete bebi menjati pelene nekoliko puta dnevno, dobro je da potražite što jednostavniju odeću kako biste je lakše skinuli. Takođe, potražite mekane i udobne materijale, bez etiketa ili šavova koji bi mogli da iritiraju nežnu kožu mališana.

Što se tiče veličine odeće, teško je precizno pogoditim jer je nekim bebama odeća od 0-3 meseca mala, pa im mame ubrzo oblače garderobu veličine od 3 do 6 meseci. Najbolja ideja je da kupite odeću u nekoliko veličina, pa onu koja je veća kasnije iskoristite.

Koju odeću kupiti za bebu - šta je novorođenčetu potrebno u prvih 6 nedelja:

  1. Zeke (7 komada) - Zeke su izbor mnogih mama i tata, jer ovaj komad koji pšrekriva nogice predstavlja da je novorođenče ušuškano i da mu je toplo. Dolaze u raznim dezenima, ali nemojte se oslanjati samo na lepo, već glčedajte da budu praktične i lagane za presvlačenje.
  2. Bodi (5-7 komada) - Bodi za bebe nisu ništa drugo do pidžame, pogodne i za spavanje i za igru. I pošto bebe mnogo spavaju tokom dana, posebno na početku, bodiji su veoma zgodan izbor.
  3. Bodi majice (4-7 komada) - Trebaće vam neke majice i bluze, ali moraju imati u predelu vrata klipse dugmiće ili da budu dovoljno široke, tako da mogu lako da pređu preko bebine glave. Mnoge majke više vole bodi majice, sa spajalicama (klipsama) između nogu, jer se tako mališan lakše presvlači.
  4. Pantalone (5-7 komada) - Dvodelna odeća (bluza i pantalone bez dugmadi ili rajsferšlusa) korisna je kada treba da promenite prljavu odeću bez "rastavljanja" celog odela. Potražite pantalone sa elastičnim strukom, kako bi bolje pristajale preko pelena i mogle da postanu šire kako vaše dete dobija na težini.
  5. Džemper ili jakna (1 komad) - Bebe ne vole odeću koja im se navlači preko glave, pa im za hladne dane kupite džemper ili jaknu sa dugmadima napred.
  6. Pidžame (4-7 komada) - Bez obzira koliko su slatke, izbegavajte pidžame sa komplikovanim kopčama ili koje zahtevaju puno truda za skidanje, inače ćete imati glavobolje kada menjate pelene noću!
  7. Zimska odeća - Ako se vaša beba rodi zimi, biće vam potrebno jednodelno odelo (skafander) koje ćete nositi kada izađete napolje. Ova odela su dostupna u mnogim modelima i često imaju kapuljaču. Druga opcija, da se izbegne debela odeća koja otežava bebine pokrete, jeste da je stavite u ćebe u kolicima (takođe neku vrstu omotača za bebe, ali malo deblje i podstavljene vunom), posebno dizajnirano da možete sa njimd a funkcionišete u kolicima i auto sedištima.
  8. Čarape i "cipelice" - Biće vam potrebno više pari čarapa i nekoliko pari "cipelica" kako bi bebi noge bile tople kada ide u šetnju.
  9. Kapice (3 komada) - Bebama je kapica neophodna napolju, a mnoge mame i tate je stavljaju i kod kuće kada je hladno ili posle kupanja. Pre porođaja kupite nekoliko pamučnih kapica u različitim bojama.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Kako na praktičan način da lako spakujete decu za more Tik Tok/betterwithchardonnay