Jedna kineska kompanija odlučila je da novcem motiviše svoje zaposlene da zasnuju porodicu i dobiju decu. Kineski Trip.com je odlučio da podstakne 32.000 zaposlenih, a ova kompanija jedna je od najvećih svetskih onlajn turističkih agencija, nudi podsticaj od milijardu juana, ili 126.479.760 miliona evra, svim stalno zaposlenima koji su u radnom odnosu najmanje tri godine, bez obzira na pol, poziciju. ili lokacija posla.

Oni koji ispunjavaju uslove dobiće godišnji bonus od 1.260 evra za svako novorođeno dete svake godine od prvog do petog rođendana deteta.

"Uvođenjem ove pogodnosti želimo da podstaknemo naše zaposlene da zasnuju ili rastu porodicu. Uvek sam bio za to da država daje novac porodicama sa decom jer pomaže u smanjenju troškova podizanja dece i pomaže da što više mladih ljudi ispuni svoje želja i imati više dece“, rekao je generalni direktor Trip.com-a Džejms Liang.

U januaru ove godine objavljeno je da je stanovništvo Kine počelo da se smanjuje prvi put posle 60 godina. U 2022. godini broj stanovnika je pao za 850.000, što je delom posledica pandemije Covid-19, podaci su Nacionalnog biroa za statistiku. Zemlja se takođe bori sa padom nataliteta i starenjem stanovništva, piše Index.hr.

Zdravstvena komisija pokrajine Sečuan saopštila je u januaru da će omogućiti neoženjenim osobama da imaju decu, a broj porođaja više neće biti ograničen. Pre ove promene, Komisija je bračnim parovima dozvolila da registruju samo dvoje dece. Nove mere će ostati na snazi u narednih pet godina.

BONUS VIDEO:

ČUDO KOJE SE DOGAĐA JEDNOM U 700.000 TRUDNOĆA, DESILO SE U LESKOVCU! Jelica je za 4 godine rodila dva para blizanca, istog pola Kurir televizija

(Yumama)