Pre mnogo godina dogodilo se pravo čudo koje je ostavilo pečat na celokupnu lekarsku praksu, a u ovom čudu je dokaz da ljubav ima toplinu i snagu koja može sve da promeni. Ovo je priča o sestrama bliznakinjama Brijeli i Kiri Džekson.

Rođene su prevremeno 17. oktobra 1995.godine u Medicinskom centru u Masačusetsu, 12 nedelja pre termina. Imale su samo 900 grama, a lekari su bili primorani da bebe smeste u različite inkubatore - to je bilo pravilo.

Lekari nisu znali da li će bebe preživeti ili ne, i prema neutešnim roditeljima su bili iskreni i otvoreno im rekli da su šanse male. Posle nekoliko nedelja stanje jedne bebe je zaista počelo da se pogoršava - njen broj otkucaja srca se povećao, udovi su počeli da plave i da postaju hladni, počela je da se guši. Doktori su govorili da postoji veliki rizik da devojčica ne preživi.

Lekari su očajnički želeli da stabilizuju njeno stanje. Tada je babica Gejl Kasparjan došla na neobičnu ideju: ponudila je da bebu Kiri, čije se zdravlje pogoršavalo, smeste u isti inkubator pored njene sestre Brijele. Ova odluka je donela i veliki rizik, lekari nisu bili sigurni da li je reč o nekoj vrsti infekcije, i onda bi jedna beba jednostavno mogla da zarazi drugu. Međutim, lekari su rizikovali i onda se dogodilo čudo.

Kada su sestre bile zajedno i osetile toplinu jedna druge, Kirino stanje je počelo da se popravlja: ​​njen rad srca se stabilizovao, nedostatak daһa je nestao. Doktori su uһvatili trenutak kada se činilo da Brijela stavlja svoju malu ruku na svoju sestru, grleći je. Ovaj dirljiv trenutak je, kako su naveli lekari, spasio Kiri život.

Lekari su rekli da je njihov zajednički boravak u istom inkubatoru zaista bio spasonosan. Od tada, akušeri su na ovaj način spasili još mnogo beba, a Kira i Brijela su spavale u istom krevetu do svoje pete godine.

Izvor: Yumama