Beba kroz plač pokušava da komunicira sa roditeljima i stavi im do znanja kada je gladna, kada treba da se presvuče ili kada je umorna. Međutim takođe postoje faze - bolnih grčeva, gasova, skokova u razvoju ili rast zubića, kada plač postaje konstantan, neutešan i jako stresan za roditelje. Ako ste pokušali na sve načine da umirite bebu, ali uzaludno, možda se tajna krije u pokretima.

Fizijatrica i pedijatrica dr Dženifer Ruso objasnila je da je prilikom držanja bebe najvažnije da pravite umirujuće pokrete. Njeno dugogodišnje iskustvo je pokazalo da je ovaj način 100 odsto efikasan i da je i svaki put "upalio".

Uzmite bebu i stavite je preko ramena, jednu ruku stavite na guzu, drugom pridržavajte glavicu. Zatim zauzmite pozu za čučnjeve - znači ravna kičma, raširene nogu u nivou ramena, a kolena neka ne prelaze prste na vašim nogama. Krenite lagano da se spuštate na dole uz uzdah, a kada se ispravljate vazduh izabcite uz zvuk "Ššššššššš".

Na ovaj način beba ne samo da oseća vašu blizinu i sgurnost, već konstatno ponavljanje istih pokreta smiruje njen celokupni nervni sistem. Ukoliko imate bolove u kolenima ili ste se porodili carskim rezom, onda je najbolje da koristite pilates loptu kako biste smanjili opterećenje i moguće povrede.

Pogledajte snimak kako da umirite bebu:

 (Yumama)