Cucle, dude ili varalice imaju jednu namenu, koja je "spas" za mnoge roditelje, a to je da umire bebu. Danas je uobičajna procedura da se bebi već u prvim danima da jer postoji uverenje da se tako najbrže i najlakše navikne. Iako postoje brojne studije koje govore o štetnosti korišćenja cucle, praksa je pokazala da ona čini čaroliju za plačljivu i razdražljivu decu.

Cucle se najčešće koriste kada je beba uznemirena, razdražljiva i pred spavanje. I u većini slučajeva ona zaista deluje, zbog čega mnogi roditelju budu očajni ukoliko je beba od samog početka odbije. To nije redak slučaj, neke jednostavno ne žele da je koriste. Međutim to ne znači da treba odmah da odustanete, medicinske sestre koje vode stručan i edukativan profil "Babysleep solution", savetuju roditelje šta treba da urade. Bebi prvih meseci treba mala pomoć da prihvati nešto novo, skoro sigurno je da će cuclu kada joj date da odbaci, ali probajte na ova dva načina da joj pomognete:

  •  Bebi je sisanje prsta nekako prirodnija stvar, zato joj prvo stavite prst u usta. Kada se pokrene refleks sisanja, lagano joj prst zamenite cucla, jer će ona nastaviti da sisa.
  •  Probajte da to uradite kroz malu igru -  stavite joj cuculu u usta, bebin refleks sisanja je snažan kada se aktivira. Probajte da joj cuclu izvučete iz usta, videćete kako će da je vraća nazad.

 (Yumama)