Bolni grčevi se najčešće javljaju oko druge i treće nedelje bebinog života, i znaju da budu jako bolni. Iako nestaju najčešće do trećeg meseca, to je po svedočenju mogih roditelja jako stresan period kada retko šta može da smiri bebu.

Ako se pronalazite u ovoj priči ili trenutno prolazite kroz ovu fazu, sigurno se osećate jako bespomoćno i spremni ste da uradite bilo šta kako biste pomogli svojoj bebici. Iako postoje mnogi preparati koji mogu da budu od velike pomoći, dečiji pedijatri ističu da je najbolji i najdelotvorniji način da bebin stomačić nežno izmasirate kako bi se još nerazvijena creva opustila i proradila.

Upravo je na društvenim mrežama jedna pedijatrica i majka četvoro dece pokazala pravilnu tehniku masiranja. Snimak je brzo osvoji roditelje, a pregledan je više od dva miliona puta.

Pogledajte i sami:

Masaža protiv grčeva TikTok/enchantednanny

Ključ svega je, kakao navodi, da radite pokrete u obliku broja osam. Ona nežno pomera stomak i kukove s jedne na drugu stranu, a lice bebe govori koliko joj zapravo prija masaža. Probajte i sami pred bebino spavanje, možda vam pomogne da imate mirniju noć.

(Yumama)