Kupanje bebe je za neke roditelje vrlo naporno a za neke pravo uživanje. Mnogi daju mnogo para na skupocene kade koje su pravi mali džakuzi za bebe, neke čak mogu da mere i težinu bebe prilikom kupanja, a neki se odlučuju za najjednostavnija plastična kadice za bebe. Šta mislite, ko je u pravu? 

Svako ima pravo da izabere opremu za svoje dete koju god poželi, i shodno svojim mogućnostima plati koliko treba. Međutim, ukoliko niste pobornik da dajete pare na nepotrebne stvari, otkrićemo vam jedan mali trik.

Postoji jedna stvar koju mnogi zaboravljaju kada su u kupovini potrebnih stvarčica za novorođenče, a od izuzetnog je značaja prilikom kupanja. Uz to neće biti muke ni za bebu ni za roditelje, svi će uživati.

U pitanju je kupko za bebu. Može se naći po vrlo povoljnim cenama, a od najobičnije plastične kadice za bebu napraviće pravi mali raj.

Kupanje, beba
Shutterstock Kupanje bebe na kupku

Može biti plastičan i metalni sa frotirskim peškirićem. Služi tome da ga stavite u kadicu sa vodom, a na njega položite bebu koja je tom prilikom u kosom položaju i bez pridržavanja možete je jednostavno i lako okupati sa svih strana.

Nećete imati strah od toga da vam beba ispadne jer mokre bebe vrlo lako klize niz ruke, nećete stezati bebu i neće joj biti neprijatno dok je držite da se okupa. Biće ovo jedno divno iskustvo za sve, pa ne zaboravite da ga stavite na spisak potrebnih stvari za novorođenče.

(Yumama)