Roditelji novorođenčadi dobro znaju šta znači kada treba da čekate da beba podrigne nakon jela, a ovo čekanje je još nezgodnije kada se dešava tokom noći i može trajati satima.

Bebe uzrasta do 6 meseci nakon svagog konzuriranja majčinog ili adaptiranog mleka treba držati uspravno kako bi podrignule.

Prilikom sisanja ili uzimanja mleka iz flašice, beba proguta i vazduh. S obzirom da to može izazvati bljuckanje, nervozu i gasove, pedijatri savetuju da beba treba da podrigne posle svakog obroka, odnosno da se oslobodi progutanog vazduha.

Nekada se dešava da roditelji moraju da čekaju i više od pola sata na bebin podrig, a to ume da bude prilično zamorno dok su bebe još male i bude se noću da bi jele.

Zato je jedna babica na svom Tik Toku podelila trik kako da pomognete svojoj bebi da izbaci višak vazduha. Ovaj trik odnosi se i na bebe koje sisaju i na one koje piju mleko iz flašice.

Kako da beba podrigne za samo par sekundi TikTok/enchantednanny

Danijela, babica iz Velike Britanije demonstrirala je trik u videu koji je objavila na Tik Toku. Nakon sisanja, ona rukama drži bebu ispod ramena, onda je blago tapka po leđima. Nakon toga stavlja bebu leđima okrenutoj ka sebi, a ruka joj stoji preko bebinih grudi i poslednji položaj je stavljanje bebinih grudi na rame tako da su bebine ruke oslonjene na naša leđa.

(Yumama)