Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEVOJČICA KOJA DONOSI RADOST I SREĆU: Kratko žensko ime koje roditelji obožavaju ima predivno značenje

Autor Radmila Ilić

Kratko ime koje roditelji rado biraju za svoje devojčice nosi predivno značenje.

 beba devojčica.jpg Izvor: Shutterstock

Kratka imena za decu su pravi trend poslednjih godina. Lako se izgovaraju na velikom broju jezika, a za takva imena nadimci im nisu ni potrebni.

Jedno takvo ime koje roditelji vrlo često biraju za svoje devojčice je Hana.

Možda će vas zanimati

Smatra se da je to originalno arapsko ime, iako neki izvori ipak tvrde da je ime poreklom iz nemačkog jezika (originalno Hanne) ili pak da je poteklo iz staro-hebrejskog jezika (originalno Hanna).

 Devojčica
Devojčica sa osmehom na licu
Izvor: Shutterstock

Značenje ženskog imena Hana

Ukoliko se uzme u obzir da je ovo ime hebrejskog porekla, njegovo značenje je "milost"; "ona koja je milostiva", "žena koja je u Božijoj milosti", ali takođe se dovodi u vezu sa rečju "hannah" što je ime za biljku kanu, kojom se boji koža i kosa prevashodno u Indiji i okolnim zemljama.

Kada se uzme u obzir arapsko poreklo imena Hana, njegovo značenje je – "pametna i razumna ženska osoba"; "osoba koja je inteligentna"; "žena puna znanja, vrlina i iskustva"; "razumnost ili osoba kojoj je vrlina razumevanje"; "sreća"; "žena koja donosi radost i sreću"; "žena koja je vesnik sreće".

U turskom i persijskom jeziku, lično ime Hana, ima značenje – "vladarka"; "carica"; "ona žena koja je uzvišena, poštena i vredna divljenja"; "milost"; "duša"; "žena kraljica".

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica