Roditelji prevremeno rođene dece prolaze kroz brojne strahove čekajući da njihova beba dođe kući. Ali niko nije čekao duže od porodice malenog Kendala Džurnakinsa koji je na odeljenju intenzivne nege proveo čak 460 dana.

Rođen je u 25. nedelji, u decembru 2020. godine. Imao je težinu od 425 grama, bio je toliko malen da je mogao da stane u dlan. Lekari su mu davali 50 do 60 odsto šanse za preživljavanje. Podvrgnut je traheotomiji i priključen na respirator odmah po rođenju.

"Užasno sam se bojala da neće uspeti", govori mama ovog mališana, koja je posle preranog porođaja patila od sindroma respiratornog distresa i hronične bolesti pluća, a prošlog leta zarazila se i korona virusom.

"Od avgusta do oktobra bila sam u komi", dodala je, a u decembru se ponovo videla sa sinom, za kog kaže da je odmah prepoznao svoju mamu i da nije skidao pogled sa nje.

Kendal se sprema za odlazak kući
Printskrin, Youtube/CBS4 Indy Kendal se sprema za odlazak kući

"Ovaj trenutak kada Kendal ide kući je velika nagrada za nas. Dugo smo čekali taj dan", rekla je doktorka.

Iako nije bio kod kuće, majka ovog "malog čuda" je verovala medicinskom osoblju i znala je da je njen sin u dobrim rukama. Mlađem bratu najviše se raduje stariji.

"Stariji sin mi je rekao da ove godine ne moraj da ga vodim u Diznilend za rođendan jer je Kendalov dolazak kući najbolji poklon", zaključila je majka.

(Yumama)