Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ipak nije baš isto kao sa prvim detetom: 7 stvari koje će te iznenaditi kod druge bebe

Da, iako mislimo da smo spremni na sve, postoji određeni broj stvari sa drugim detetom koji nas potpuno iznenadi.

  Izvor: Foto: Shutterstock 637382353

Kad poželiš dobrodošlicu drugom detetu na ovaj svet, osjećaćeš kako bi već trebalo da si prilično naviknuta na sve kao roditelj, jer si se već izvežbala sa prvim detetom. Ipak, postoje neke stvari koje će te potpuno iznenaditi... 

Povezane vesti

Povezane vesti

1. Bebina guza je tako mala

Ili u stvarnosti guza vašeg starijeg deteta izgleda neverovatno veliko u odnosu na vaše novorođenče... malena, mršava, slatka guza opet je stigla u vašu kuću.

2. Odmah prepoznaješ šta znači bebin plač

S prvim detetom bili ste preplašeni i na početku teško prepoznavali razlike u njegovom plaču. Ovaj put, mnogo je lakše razlikovati kada je beba gladna, a kada umorna. 

3. Spava satima i satima

Druga beba može satima mirno spavati. U tom slučaju se pitate - zašto tako nije bilo s prvom bebom? Međutim, tada ste imali trajni osećaj "razbacanosti" i jedva ste stigli do toaleta. Lako se zaboravi koliko beba zapravo može spavati. Ipak, koliko god novorođene spavalo, sad će kod vas biti potpuno drugačija situacija. Umesto da se i vi odmorite i malo zaspite uz bebu, u ovom slučaju ćete se igrati sa starijim detetom.

4. Dvoje je mnogoo više nego jedno

Dvoje dece, dve ruke - ali nekako se oseća više nego dvostruko opterećenje. Povratak u period nespavanja ima mnogo veze sa tim promenama i opterećenjem, a mnogo je situacija u kojim ćete se osećati kao da se krećete u potpuno dva odvojena smera i nećete znati šta da radite. Hoćete li prvo uzeti novorođenče koje treba nahraniti ili starije dete koje jeca jer je zagubio svoju omiljenu igračku?

5. Neke stvari radiš automatski, a neke nove su postale problem

Sada instinktivno znate kako da držite bebu i način na koji ćete je umiriti pre spavanja, pa ste postali stručnjak za sve različite probleme koji su prvi put bili takav izazov. Međutim, ovo dete je drugačije. Možda se bori sa vašim grudima, iako ste prvi put dojili bez ikakvih problema ili plače svaki put kada se vozite u automobilu, iako bi prva beba odmah zaspala. 

6. Potpuno je drugačije od prvog deteta

Naravno, svi u našim srcima znamo da je svaka beba drugačija, ali neobična stvar se događa kada ste trudni i još uvek niste upoznali svoje nerođeno dete. Zamišljate da će biti potpuno isto kao vi (ili vaš partner) ili će biti kao vaše prvo dete. Naravno, svako dete je jedinstveno po izgledu i karakteru. Ako je vaše prvo bilo kao povetarac, drugo bi moglo moglo biti oluja - što bi mogao biti šok za vas.

7. Nisi ni bila svesna koliko opet možeš voleti

Možda niste glasno priznali tokom trudnoće, a možda se mali deo vas pitao hoće li istom snagom voeti kao i prvi put. Sve je odlično i vaše srce je samo sve veće kada je stiglo i drugo dete, a volite ih podjednako jako.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica