Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proverene tehnike roditelja: 7 neobičnih načina da smirite uplakanu bebu

Ljuljuškanje, nunanje, hranjenje, maženje, presvlačenje, pa sve ispočetka... Verovatno ste do sada pokušali apsolutno sve da umirite svog plačljivka, ali ništa od toga nije pomoglo. Možda bi ipak trebalo da probate nešto drugačije ...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Postoji nešto u bebinom plaču što vam se uvlači pod kožu i ulazi u glavu. Kada isprobate sve tehnike i kada već pomislite da se stvar otela kontroli dobro dođu saveti drugih roditelja čije su tehnike bile delotvornije.

Nekoliko mama i tata podelilo je sa čitaocima BabyCenter-a svoje metode, koje, iako zvuče pomalo čudno, ipak “rade”:

Zvuk fena

Roditelji lišeni sna su verovatno uložili pravo malo bogatstvo na aplikacije i razne aparate bele buke. Međutim, često se ništa ne može meriti sa prirodno proizvedenim zvukovima. Ovo su otkrili mnogi roditelji i svoje otkriće velikodušno podelili sa ostalim mamama i tatama na društvenim mrežama. “Moj mali obožava kada ga držimo tačno ispod aspiratora uključenog na najveću moguću brzinu”, rekao je jedan tata. Usisivač i fen takođe mogu biti od velike pomoći.

Crno bele štrafte

Znate da ste očajni onda kada vaši planovi zavise od raspoloženja vaše bebe, zato ćete učiniti apsolutno sve samo da ona bude dobre volje. “Prizor crno-belih pruga je, ne znam kako, skretao pažnju mojoj bebi, kao da je hipnotisana. Zato sam gotovo svakodnevno noslia takve stvari. Mesecima...”, kaže jedna mama. Ovo svakako nije dobra vest za navijače Crvene zvezde, ali kada je potrebno birati između omiljenog kluba i neuplakane bebe, nema sumnje šta će svaki roditelj odabrati.

Povezane vesti

Savršena pesma

Sećate li se albuma sa umirujućim uspavankama koji ste skinuli sa interneta u trećem trimestru? Zaboravite ga. Ispostavilo se da bebe imaju pomalo čudan ukus za muziku. Od Kanje Vesta, preko Bob Marlija do Mocarta - potrebno je samo da saznate šta vaša beba najviše voli. “Kada naša ćerka postane nervozna moj suprug joj pusti pesmu ‘Ice Ice Baby’. Bez šale, od male vrištaline u skundi se pretvara u nasmejanu bebu. Čak ni ne znam kako smo to saznali...”, kaže jedna mama.

Šuškanje praznim kesama

Neki roditelji se kunu da prazan omot čokoladice ili kesa pojedenog čipsa rešavaju stvar. U najgorem slučaju vaša beba će i dalje vrištati, ali ćete se vi bar na kratko smiriti zahvaljujući čokoladi.

Plafonski ventilator

“Neki od vas su verovatno otkrili ovaj način, a ja sam sasvim slučajno. Moja ćerka je plakala čini mi se čitavu večnost i ništa nije moglo da je umiri. Onda sam je spustila na krevet i očajna legla pored nje kada je odjednom prestala da plače. Najpre sam pomislila da ju je smirilo to što leži pored mene (o, kakva naivnost), a onda sam shvatila da gleda kao hipnotisana u plafon na kome se vrteo luster ventilator”, objašanjava jedna mama. Mnogi roditelji su se složili sa njom i istakli da ko nema ovaj luster, obavezno nabavi jedan primerak.

Povezane vesti

Hodanje po stepenicama

Ponekad je za zaustavljanje bebinih suza potreban pravi fizički trening (eto svetle tačke za mame koje vode bitku sa postporođajnim kilogramima). Nekoliko novopečenih tata je nedavno otkrilo nekoliko zanimljivih činjenica: “Šetnja? Ne. Stajanje na stepenicama? Ne. Niz i uz stepenice skoro dva sata? Tišina...” 

Žurka

Ovo je takođe fizički trening, ali bar mnogo zanimljiviji od dvočasovnog penjanja i silaženja uz i niz stepenice. Sledeći put kada vaša beba dobije napad plača, samo pustite muziku, stegnite je čvrsto i zaigrajte kao da vas niko ne gleda. Valcer, Gangnam stajl, salsa, šta god... Bićete iznenađeni rezultatom, a i vi ćete se na taj način osloboditi stresa. “Pronašli smo najbolji način da smirimo našu bebu. Njeno telo se opusti nakon samo dve pesme, a ponekad čak i zaspi”, tvrdi jedna mama.

Povezane vesti

Najnovije

Vesti

Porodica