Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doktor Karp otkrio još jednu tehniku za lakše uspavljivanje beba

Teorija uspavljivanja beba koju je osmislio čuveni pedijatar Harvi Karp, a koju su testirali brojni medicinski stručnjaci, pokazala se vrlo delotvornom, a doktor Karp je sada svoju teoriju i dopunio.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Jedina lepša stvar od novorođenčeta jeste malo vremena za spavanje koje roditelji ugrabe između hranjenja, menjanja pelena i puno suza. Teorija doktora Harvija Karpa, svetski priznatog pedijatra i autora poznatog vodiča za roditelje "Najsrećnija beba", pokazala se izuzetno efikasnom u smirivanju beba. Ona se zasniva na kombinaciji pet tehnika, koje pomažu da se stvori okruženje poput onog u materici, a čuveni profesor sada kaže da postoji i šesta tehnika.

“Postoji još jedna delotvorna stvar koja može pomoći mladim roditeljima da smire svoju bebu, a to je kontakt kože o kožu. Držati svoju bebu na grudima je nešto najlepše i za nju, ali i za roditelje”, objašnjava profesor Karp.

Iako je ova tehnika popularna i takođe se preporučuje odmah po rođenju, Karp objašnjava da ne treba samo mame da budu te koje će primenjivati kengur efekat, već i tate. Na taj način beba će se osećati sigurno i mirnije će spavati.

Pre svega, doktor Karp sugeriše da bi najpre trebalo razumeti kako bebe spavaju, da bi lakše došli do toga kako joj pomoći da što lepše spava.

Prema tvrdnjama doktora, svi ljudi dok spavaju, bude se po nekoliko puta tokom noći, ali se toga ne sećaju, osim ako se nešto ne dogodi što će ih zadržati budnima.

“Isto je i sa bebama, međutim, ako je soba u potpunoj tišini, mirna, a beba samo nastavi da leži, ona će se uznemiriti, biće joj dosadno, probudiće se i početi da vas doziva da joj pomognete”, ističe doktor Karp.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica