Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne puštajte bebu u svoj krevet

Iako beba voli da oseti vašu toplinu, a i vama je lakše da je dojite noću, nemojte je ostavljati da spava u vašem krevetu, jer..

… Beba se na taj način uspavljivanja lako navikne, a od njega se teško odvikne.

… Ako zaspi pored vas, sigurno će se probuditi kada je spustite u njenu hladnu postelju, pa će tražiti da je uzmete natrag.

… Beba u vašoj postelji može da se uguši. Roditelj koji je pod dejstvom sedativa ili alkohola može i da prignječi bebu, pa je to dodatni razlog da ona spava u svom krevetu. Svako živo biće, u raznim fazama sna, pravi manje ili veće pokrete i ometa drugog koji spava tik uz njega, pa tako oboje ostaju neispavani.

… Posebno je ugrožen seksualni život supružnika, što može biti izvor i te kakvih sukoba. Iako je bliski kontakt sa majkom u prvim mesecima života važan za sticanje kasnijeg samopouzdanja, on može, ukoliko se neopravdano produži, da bude i smetnja u osamostaljivanju, naročito kod školske dece.

Povezane vesti

Najbolje je da beba spava u svojoj sobi

Nije loše da starije odojče spava u svojoj sobi, pod uslovom da ga obezbedite od opasnih igračaka i predmeta koji bi mogli da ga uguše. Roditelji treba da imaju svoju sobu, a dete starije od 5-6 godina ne bi trebalo da spava sa njima u istoj prostoriji. Bolje je da je u sobi sa bratom ili sestrom ukoliko nije velika razlika u godinama.

Naravno, nisu svi u mogućnosti da obezbede da svako ima svoju sobu, pa se treba služiti raznim mogućnostima da se soba pregradi (police, paravani i drugi delovi nameštaja). Ukoliko odojče ima svoju sobu, nećete skakati na svaki njegov šušanj, ali ćete intenzivan plač svakako čuti. Tako će i ono navići da se samo uspavljuje. To ne znači da ga ujutru ne treba ponekad doneti u bračni krevet i poigrati se sa njim kada ste svi naspavani.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica