Brokoli sa pirinčem
Potrebno je:
- nekoliko cvetova brokolija
- pola šolje pirinča
- pet seckanih šampinjona
- komadić putera
Priprema: Rastopiti puter, sipati šampinjone, naliti vodom pa zatim stavti brokoli i pirinač i kuvati još petnaest minuta. Izgnječiti.
Mladi sir sa graškom
Potrebno je:
- 50 g graška
- 50 g sira
Priprema: Skuvati grašak, dodati sir. Servirati sa komadićima hleba.
Spanać sa sirom
Potrebno je:
- 100 g spanaća
- 60 g krem sira
Priprema: U ključalu vodu staviti spanać i kuvati 10 min. Ocediti, izmešati sa krem sirom. Služiti odmah.
Junetina i pasulj
Potrebno je:
- 120 g sitno iseckanog bifteka
- 50 g zelenog pasulja
- jedan krompir
Priprema: Prokuvati meso u malo vode, dodati pasulj, kad je do pola kuvan, dodati krompir. Skuvano meso i povrće izgnječiti.
Riba sa blitvom
Potrebno je:
- 100 g ribe (oslić, list, losos)
- 100 g blitve
- list lorbera
Priprema: Ribu skuvati sa lorberom. Za to vreme skuvati blitvu (10 min). Izvaditi lorber, a kuvanu ribu i blitvu isitniti.
Riba list sa krompirom i paradajzom
Potrebno je:
- jedan riblji file
- srednji krompir
- manji paradajz
- list lorbera
Priprema: Staviti ribu, paradajz i lorber da se kuvaju u malo vode. Kad se riba skuva, izvaditi i staviti krompir. Kad omekša, napraviti pire i dodati iseckanu ribu.
Oslić sa tikvicama
Potrebno je:
- 100 g oslića
- pola male tikvice
- sok od pola limuna
- kašičica maslinovog ulja
Priprema: U aluminijumsku foliju staviti file oslića, prekriti komadićima očišćene tikvice, preliti maslinovim uljem i limunom. Uviti u foliju i na 180 stepeni peći 20 min. Pre serviranja isitniti viljuškom i odstraniti kosti ukoliko ih ima.
Pileći batak sa mešanim povrćem
Potrebno je:
- pileći batak očišćen od kosti i kože
- jedna crvena paprika
- pola male glavice crnog luka
- manji koren celera
- jedna šargarepa
- manji krompir
Priprema: Skuvati u malo vode, isitniti (ne gnječiti).
Pileći lonac
Potrebno je:
- pola manje glavice crnog luka
- jedne pileće grudi
- jedna kašičica maslinovog ulja
- jedna šargarepa
- četiri-pet šampinjona iseckanih na listiće
- 50 g graška
Priprema: Izdinstati luk, dodati meso pa povrće, naliti malom količinom vode, poklopiti, kuvati dok ne omekša. Izgnječiti.
Ćuretina sa povrćem
Potrebno je:
- 120 g ćurećih grudi
- dva i po centimetra belog dela praziluka
- pola celera
- jedan paradajz
- jedan krompir
- jedna šargarepa
Priprema: Iseckati ćuretinu i povrće, kuvati poklopljeno 30 min, izgnječiti.
Ćufte u sosu
Potrebno je:
- 150 g mlevenog junećeg mesa
- mala glavica crnog luka
- jedno žumance
- dve kašike prezli
Priprema: Pomešati sastojke, praviti male ćufte. Ispržiti ih sa svih strana da porumene, ocediti od ulja. Služiti sa pireom od krastavaca ili jogurtom.
Makaroni sa mesom i šampinjonima
Potrebno je:
- pola šolje isitnjenog junećeg ili jagnjećeg mesa
- pola male glavice crnog luka
- jedna mala očišćena i isitnjena tikvica
- 50 g seckanih šampinjona
- jedan paradajz (oljušten i isitnjen)
Priprema: Izdinstati luk, dodati meso, kad omekša dodati povrće. Za to vreme skuvati makarone, ocediti, isitniti. Pomešati sa prethodno isitnjenim mesom i povrćem.
Jagnjetina sa kupusom
Potrebno je:
- 150 g sitno iseckane jagnjetine
- jedan krompir
- jedna šargarepa
- jedna šolja iseckanog zelenog kupusa
- jedna kašičica sitno iseckanog crnog luka
Priprema: Meso i luk staviti da se kuvaju u malo vode, kad meso omekša, dodati ostalo povrće i kuvati još oko 20 minuta.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna