S obzirom na to da su praznici sve bliže, mi smo odlučili da vas obradujemo jednim receptom za "kolač na brzinu". Pogledajte šta vam je sve potrebno.

Potrebno je:

- 180 ml vode

- 180 g šećera

- 75 g margarina

- 200 g pasiranog kikirikija

- 250 g mlevenog keksa

- 80 g crne čokolade

- 100 g bele čokolade

Glazura:

- 120 g crne čokolade

- 2 kašike ulja

Priprema:

Odmah narendajte crnu čokoladu. U šerpicu sipajte vodu i šećer pa stavite na vatru da provri. Kad provri dodajte margarin, pa sačekajte da se i on otopi, a nakon toga sklonite sa vatre i dodajte kikiriki i mleveni keks. Sjedinite pa podelite na dva dela. U jedan deo stavite izrendanu čokoladu, a u drugi preostali mleveni keks, a zatim sve izmešajte.

U manji pleh ili kalup stavite papir za pečenje pa istresite celu smesu i poravnajte. Otopite u mikrotalasnoj ili na pari belu čokoladu. Nanesite otopljenu čokoladu preko prvog sloja pa odnesite u zamrzivač da se stegne 5 – 10 minuta. Preporučujemo mlečnu belu čokoladu, jer čokolada za kuvanje se baš i ne otopi lepo. Ukoliko želite posnu kikiriki bajaderu uzmite čokoladu za kuvanje. Izvadite iz zamrzivača, prelijte tamnom čokoladom, pa i taj sloj poravnajte.

Glazura:

Pomešajte čokoladu i ulje pa stavite u mikrotalasnu ( po 15 sekundi dok se ne zagreje ) ili na paru i otopite ih zajedno. Prelite preko bajadere i odozgo pospite seckanim (pasiranim) kikirikijem.

Probajte i: