Savršeno jelo za dane bez mesa – paprike punjene krompirom su jeftino i vrlo zdravo jelo!

Potrebno je:

- 8 paprika

- 6 krupnih krompira

- 1 šargarepa

- 2 paradajza

- 1 glavica crnog luka

- 1-2 čena belog luka

- ulje, so i biber

- peršun, suvi začin

Priprema:

Očistite paprike od semenki, a zatim krompir, šargarepu i luk oljuštite, izrendajte i začinite po ukusu. Jedan paradajz ispasirajte u blenderu, dodajte u smesu, sipajte i par kašika ulja, pa dobro izmešajte.

Napunite svaku papriku i ređajte u đuvečaru – nema potrebe da ih zatvarate, jer krompir neće da nabubri kao pirinač u klasičnim paprikama s mesom. Ostali paradajz ispasirajte, pa posolite, dodajte malo šećera, sipajte i malo ulja, pa ovu smesu prespite preko paprika. Pecite na temperaturi od 200 stepeni oko sat vremena.

Da paprike ne izgore, povremeno prekrijte papirom za pečenje.

Probajte i: