Posna hrana nužno ne mora biti bezukusna i jednolična, već joj možete dodavati razne ukusne sastojke, možete eksperimentisati na mnogo načina. S obzirom na to da je pita neizostavno jelo svake trpeze, pogotovo posne, mi smo izdvojili jedan ukusan recept sa dva nadeva koji će vas oduševiti.
Potrebno je:
- 70 g prosa,
- 200 ml vode,
- so,
- biber,
- 1 luk,
- 250 g pečuraka,
- praziluk,
- 60 g spanaća,
- kore za pitu
Priprema:
Prvi fil: Skuvajte proso. Tri puta više vode nego prosa. Kuvajte dok ne upije, oko 20 minuta. Izdinstajte luk, dodajte pečurke, posolite, pobiberite i dinstajte 15 minuta. Izmešajte pečurke sa prosom, i odložite sa strane.
Drugi fil: Izdinstajte praziluk, dodajte spanać, posolite i dinstajte 10 minuta. Pomešajte sa prosom.
Uzmite jednu koru, namažite uljem, zatim drugu koru namažite uljem i stavite jednu smesu fila. Isto to uradite i sa drugom smesom. Kora, ulje, kora, ulje, fil, na kraju sve premažite uljem i pecite na 180 stepeni 35 minuta.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna