Posna hrana nužno ne mora biti bezukusna i jednolična, već joj možete dodavati razne ukusne sastojke, možete eksperimentisati na mnogo načina. S obzirom na to da je pita neizostavno jelo svake trpeze, pogotovo posne, mi smo izdvojili jedan ukusan recept sa dva nadeva koji će vas oduševiti.

Potrebno je:

- 70 g prosa,

- 200 ml vode,

- so,

- biber,

- 1 luk,

- 250 g pečuraka,

- praziluk,

- 60 g spanaća,

- kore za pitu

Priprema:

Prvi fil: Skuvajte proso. Tri puta više vode nego prosa. Kuvajte dok ne upije, oko 20 minuta. Izdinstajte luk, dodajte pečurke, posolite, pobiberite i dinstajte 15 minuta. Izmešajte pečurke sa prosom, i odložite sa strane.

Drugi fil: Izdinstajte praziluk, dodajte spanać, posolite i dinstajte 10 minuta. Pomešajte sa prosom.

Uzmite jednu koru, namažite uljem, zatim drugu koru namažite uljem i stavite jednu smesu fila. Isto to uradite i sa drugom smesom. Kora, ulje, kora, ulje, fil, na kraju sve premažite uljem i pecite na 180 stepeni 35 minuta.

Probajte i: